Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde Sporcu Kampı

4-6 Eylül tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü işbirliğiyle Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde bir sporcu kampı gerçekleşti. Üniversitenin spor takımlarında faaliyet gösteren lisanslı sporcuların katıldığı kampta öğrenciler hem yoğun bir spor programına katıldılar hem de ilkyardım eğitiminden, sürdürülebilirliğe birçok konu hakkında bilgi sahibi olma imkanı yakaladılar.

Geçtiğimiz günlerde Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde ilk sporcu kampı gerçekleşti. Boğaziçi Üniversitesi’nin lisanslı sporcu öğrencilerinin bir araya geldiği kampta öğrenciler gün boyu süren spor ve eğitim faaliyetlerinden faydalandılar. Güne Kilyos sahilinde koşuyla başlayan öğrenciler, kahvaltının ardından girdikleri derslerle ilkyardım, beslenme ve sürdürülebilir yeşil kampüs projesi hakkında bilgilendiler. Rektör Danışmanı Fikret Adaman’ın ilkyardım kursu ve Emine Sporel Özakat’ın beslenme dersi verdiği kampta Kilyos Sarıtepe Kampüsü Koordinatörü Doç. Dr. Emre Otay’sa sürdürülebilir yeşil kampüsle ilgili öğrencilere bir sunum yaptı. Derslerin ardından kendi takımlarıyla birlikte branşlarına yönelik antrenmanlar yaptığı kamp süresince öğrenciler hem birbirleriyle kaynaşma imkanı buldu hem de yoğun bir antrenman sürecinden geçtiler.