Kilyos’ta tarih kokan film gösterimleri

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü ve Kurumsal İletişim Ofisi işbirliği ile 35 mm film gösterimleri başladı.

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü ve Kurumsal İletişim Ofisi işbirliği ile üniversitede bulunan 35mm film makinesi işlevsel hale getirildi ve Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü'nde tarih kokan gösterimler başladı.  Dijital 20 filmlik anket sonucunda sinefillerden en çok oyu alan, Luc Besson’un Léon: The Professional filmi 11 Nisan akşamı Kilyos’ta ilgiyle izlendi.

Dijital filmleri Internet ekranlarından izlediğimiz çağımızda, eski sinemaların büyülü atmosferini yaşatmayı amaçlayan gösterimler izleyicileri makaradaki film şeritlerinin projeksiyon ile yansıtıldığı gerçek sinema keyfinin bir parçası olmaya çağırıyor.

200 filmlik arşivi ile Kilyos Yadyok binasını alternatif bir sinema salonuna çevirmeyi amaçlayan proje kapsamında önümüzdeki günlerde yeni gösterimler yapılacak.

Fotoğraflar: Kenan Özcan

Tarih: 14 Nisan 2017