“Kitaplar Arasında” sezonun son buluşması

Boğaziçi Üniversitesi’nin başlattığı ‘Kitaplar Arasında’ projesinin bahar dönemindeki son konuğu Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Çiğdem Kafescioğlu olacak. Kafescioğlu, 10 Haziran’da Homer Kitabevi’nde İstanbul’un fethinden sonraki politik ve kültürel değişimleri ele alacak.

Boğaziçi Üniversitesi’nin BU+ oluşumu kapsamında başlatılan ‘Kitaplar Arasında’ sohbetlerinin 10 Haziran’daki konuğu Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Çiğdem Kafescioğlu olacak. Kafescioğlu, “Constantinopolis/Istanbul: Cultural Encounter, Imperial Vision, and the Construction of the Ottoman Capital (Buildings, Landscapes, and Societies)” adlı kitabı ile 10 Haziran Cumartesi günü 15.00 – 16.30 saatleri arasında Beyoğlu Homer Kitabevi’nde okurlarla buluşacak.

Baskısı yalnızca İngilizce dilinde mevcut olan kitapta, İstanbul’u binlerce anlamın bütünleştiği sembolik bir alan, Doğu Akdeniz’in politik merkezi ve dünyanın en eski büyük kentsel alanlarından biri olarak ele alan Kafescioğlu, kentin 1453’teki  fethini takiben yaşanan değişimleri inceliyor.

Kentin politik, kültürel ve mimari geçmişinin kentin dokusundaki izlerini süren Kafescioğlu, kitapta şehre ait nesnelerin ve mimarinin nasıl korunduğu veya yok edildiği; mekânsallık ve görsellik, bir başkentin inşasının bir diğerinin yeniden yorumlanması üzerine oluşu üzerine incelemelerini sunuyor.

Bilgi için:

#buplus