‘’Komedi bir bakış açısıdır’’

Cem Yılmaz’a Boğaziçi Üniversitesi’nden ‘’En Sevilen Mezun’’ Ödülü

Boğaziçi Öğrenci Temsil Kurulu (ÖTK) Ödülleri’nde Oyuncu/Yönetmen kategorisinde En Sevilen Mezun ödülüne layık görülen Cem Yılmaz, ödülünü almak üzere Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu ve eğlenceli bir sohbete imza attı.

12 Nisan tarihinde Albert Long Hall’de gerçekleşen etkinlikte Cem Yılmaz Boğaziçi’nde öğrenci olduğu yıllardan komedyenliğe farklı konular üzerine esprili yorum ve göndermelerle dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

1992 yılında Boğaziçi’nde öğrenciyken Albert Long Hall’de düzenlenen Leman çizerleri ile sohbet ve imza etkinliğinde ilk defa sahneye çıktığını anlayan ünlü komedyen, Boğaziçi’nde hem öğrenci olup hem de dönemin popüler dergilerinden Leman’ın çizerlerinden biri olmanın hissettirdiklerinden bahsetti.

Boğaziçi’nden 1993’te mezun olması gerekirken, karikatüre olan tutkusu ve Leman’daki yoğun tempo nedeniyle tam dört yıl sonra mezun olabildiğini anlatan Cem Yılmaz, öğrencilerle kurduğu diyaloglar ve yaptığı esprilerle yaklaşık iki saat boyunca ilgiyle izlendi.

Ünlü komedyen, bir öğrencinin ‘’Sizden sonra komedi dünyasında gördüğünüz yetenekli bir aday var mı?’’ sorusunu yanıtlarken komik olmanın profesyonel bir meslek olmadığını; komikliğin bir bakış açısı olduğunu belirterek bu bakış açısına sahip herkesin komedyen olabileceğini söyledi.

Ünlü sanatçı ‘’Yaptığınla müsterih olacaksın, şakalarının sınırını bileceksin. Biz de profesyonel komiklere alternatif olalım diye yola çıkmıştık. Benim 20 senedir duyduğum bir laf var; ‘’Cem Yılmaz hiç komik değil, Cem Yılmaz bitti artık’’. Belki de biletlerdir biten. Komiklik değişken bir iştir. Herhangi bir görüşe, herhangi bir tarafa angaje olmayan bir bakış açısını izleyicilerle paylaşmaktır. Dolayısıyla bu işin bayrağının devredilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Bu bakışa sahip olan herkeste kendimin devamını görebilirim. Her zaman sizden daha komik insanlar olmuştur, olacaktır’’ diye konuştu.