Lisansüstü Programları Tanıtım Günü gerçekleşti

Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü programlarını 1 Nisan Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle tanıttı. Akademik basamaklarda ilerlemek ve alanlarında uzmanlaşmak isteyenlere yönelik düzenlenen tanıtım günlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nin 54 lisansüstü programı seminer ve stantlarda gün boyu gelen soruları yanıtladı.

Yüksek Lisans, Doktora, ve İkinci Öğretim Yüksek Lisans Programları hakkında bilgi almak isteyen adaylar için düzenlenen etkinlik Albert Long Hall ve Özger Arnas salonlarında gerçekleşti. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü, Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü, Çevre Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden öğretim üye ve öğrencileri tanıtım gününde programlar hakkında detaylı bilgiler verdikleri seminerler gerçekleştirdiler. Seminerleri ilgiyle takip eden toplam 1107 aday öğrenci, hem başvuru süreci hem de programların ayrıntılı içerikleri hakkındaki sorularına yanıtlar buldular.

Katılımcılar ilgilendikleri programların başvuru koşulları, elektronik kayıt sistemi ve mülakat sürecinden ders seçenekleri, programın uzmanlaşmak istedikleri alana uygun olup olmadığı, tez ya da bitirme projesine kadar lisansüstü akademik basamağa dair akıllarındaki tüm soruları bölümlerin öğretim üyelerine ve öğrencilerine sorma fırsatı buldular.

Lisansüstü programlarının tanıtımının yanı sıra, akademik hayat ve kariyer planlaması konusunda da bilgilenmenin mümkün olduğu günde aday öğrenciler oldukça verimli bir gün geçirdi.

 Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Fotoğraflar: Kenan Özcan