Lise Öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi ile ‘’Kış Okulu”nda Tanışıyor

Olasılık teorisinden uzay bilimlerine, girişimcilikten programlamaya günümüzün bilgi ihtiyaçları temelinde Boğaziçi Üniversitesi tarafından lise öğrencilerine yönelik tasarlanan ve üniversite deneyimini yaşatmak üzere hayata geçirilen Kış Okulu BOUN 101 Programı’nın 2018 yılı kayıtları başlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından lise öğrencileri için özel olarak tasarlanan “Boğaziçi Üniversitesi Kış Okulu” programı sınav stresi olmadan, popüler bilimsel konulara yoğunlaşmak, soyutlama, analitik düşünme, soru sorma, problem çözme yetilerini geliştirmeyi hedefliyor. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen program, öğrencilere üniversite hayatına yönelik bilgi vermeyi ve gençlere yeni deneyimler edinme fırsatı tanıyor.

Lise öğrencileri, sömestr tatilinde, Boğaziçi Üniversitesi Kış Okulu’nda hem bilim alanlarında keşif yapma, hem de üniversite hayatı ile tanışma fırsatı yakalayacak. Tarih, edebiyat, bilim, fizik, sinema ve ekonomi gibi derslerle içeriği oluşturulan programa son başvuru tarihi 22 Ocak 2017.

29 Ocak’ta başlayacak Kış Okulu programı 5 günde 5 saat boyunca yapılarak öğrencilere sunulan ders listesinden, her gün için belirtilen iki dersten birini tercih ederek, katılmak istedikleri 5 ders için kayıt olabilecekler, program kampüs hayatının da tanıtılması amacıyla haftada bir gün öğrenci etkinlikleri de düzenlenecek.

Bilgi için: http://boun101.boun.edu.tr/

BOUN101 KIŞ OKULU 2018 KIŞ PROGRAMI

· Olasılık Teorisi ve İnternetin Matematiği (Serkan Özel)

· Tarih Ne İşe Yarar? (Koray Durak)