Lise öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi ile ‘’Yaz Okulu”nda tanışıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin, lise öğrencilerine gerçek üniversite deneyimini sınav stresiyle değil, yaşam ve bilim ile öğretme amacıyla hazırladığı BOUN101 programı kapsamındaki yaz okulu başlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından lise öğrencileri için özel olarak tasarlanan “Üniversite Öncesi Yaz Okulu” programı fizikten moleküler biyolojiye, yaratıcı dramadan tarihin kuytu köşelerine lise öğrencilerini akademin yaşamın temel taşları ve eleştirel düşünceyle tanıştırmayı hedefliyor. Öğrencilere üniversite hayatına yönelik bilgi vermeyi amaçlayan ve gençlere deneyim edinme fırsatı tanıyan program, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin 2005 yılından beri düzenlediği, konaklama ve burs olanaklarıyla öğrencilere gerçek bir üniversite deneyimi sunan bir etkinlik.


Lise öğrencilerinin bilimle aralarındaki bağı güçlendirmek ve öğrencilerin merak dürtüsünü kuvvetlendirmek isteyen Üniversite Öncesi Yaz Okulu, bu yıl zengin bir programla katılımcıların karşısına çıkıyor. Fizik, edebiyat, moleküler biyoloji, yaratıcı drama, tarih, çağdaş sinema okumaları, ekonomi ve akademik yazma gibi derslerle içeriği oluşturulan programa son başvuru tarihi 10 Haziran 2016.


20 Haziran’da başlayarak iki hafta sürecek olan yaz okulu programı boyunca haftada dört gün, günde dört saat akademik ders ve bir buçuk saat seçmeli ders yapılması planlanıyor. Katılımcılara üniversitenin bir parçası olan kampüs hayatının da tanıtılması amacıyla haftada bir gün öğrenci etkinlikleri de düzenlenecek. Bunların yanı sıra mezun sohbetleri ve iki günlük İstanbul gezisi gerçekleştirilecek. Gerçek bir üniversite deneyimi yaşatmayı planlayan yaz okulu programı iki haftanın sonunda bir mezuniyet töreni ile sonlanacak.

BOUN101 YAZ OKULU 2016 YAZ PROGRAMI
 Yaratıcı Yazarlık ( Zeynep Uysal)
 Stresle Başa Çıkma (Sevgi Kesim)
 Edebiyat (Halim Kara)
 Bilişim (Atay Özgövde)
 Sinema (Şahan Yatarkalkmaz)
 Fizik (İbrahim Semiz)
 Matematik (Serdar Altok)
 Psikoloji (Feyza Çorapçı)
 Ekonomi (Ceyhun Elgin)
 Tarih (Koray Durak)
 Moleküler Biyoloji ve Genetik (Kuyaş Buğra)
 Akademik Yazma (Aylin Ünaldı)
 Senaryo Yazma (Mehmet İnan)
 Yaratıcı Drama (Hasan Nami Güner)

Program hakkında ayrıntılı bilgi için; http://www.boun101.boun.edu.tr/about.php?dep=summer