Meslektaşları ve dostları Prof. Dr. Yekta Ülgen’in emekliliğini kutladı

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde 2005-2017 yılları arasında müdürlük görevinde bulunan Prof. Dr. Yekta Ülgen’in bu yıl emekli olması nedeniyle Ülgen’in meslektaşları ve dostlarının katılımıyla bir kutlama etkinliği düzenlendi.

8 Haziran akşamı Kennedy Lodge bahçesinde yer alan etkinlikte 1980’den bu yana hoca olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne ve Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’ne çok değerli katkılarda bulunmuş Yekta Ülgen’in hocalığı ve yöneticiliğinin yanı sıra caz müzisyenliği gibi renkli yönleri dile getirildi.

Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nün 1994-2005 yılları arasında müdürlüğünü üstlenmiş olan Prof. Dr. Yorgo Istefanopulos, yaptığı konuşmada kendisinden sonra enstitünün müdürü olan Yekta Ülgen’e bu görevi devrederken başarılı olacağına çok inandığını ifade ederek Ülgen’in ‘’yönetişim’’ anlayışıyla enstitüyü çok daha ileri bir noktaya taşıdığını vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Yekta Ülgen’in öğrencisi olan Prof. Dr. Mehmed Özkan ise, 25 yıl boyunca Ülgen ile hiç ayrılmadan Boğaziçi Üniversitesi çatısı altında birlikte çalıştıklarını dile getirdi. Gerek Yorgo hocanın gerekse Yekta hocanın üzerlerinde çok büyük emekleri olduğunu söyleyen Özkan, günümüzde pek çok hastanede mevcut olan Tıbbi Cihaz Kalite Yönetim Sistemleri’nin Yekta Ülgen’in özverili çalışmalarıyla gerçekleştirildiğini anımsattı. Özkan, Yekta Ülgen’in öğrencisi olduğu döneme dair renkli anılarla konuşmasını sonlandırdı.

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü müdürlüğü görevini Ülgen’den devralan Prof. Dr. Can Yücesoy ise Yekta Ülgen’in yenilikçi ve girişimci yönlerine değinen bir konuşma yaptı. Türkiye’de ilk kez Boğaziçi’nde bir Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü kurulmuş olduğunu belirten Yücesoy, Yekta Ülgen’in döneminde enstitünün yenilikçi ve ilerlemeci bir çizgide geliştiğini ifade etti.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Fotoğraflar: Talat Karataş