Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın kariyer izleri…

Galip Yorgancıoğlu (‘86)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1986 yılında mezun olan Galip Yorgancıoğlu, iş hayatına Philip Morris Türkiye’de başladı. Daha sonra Diego Güney Doğu Avrupa Pazarlama Direktörü, Coca-Cola Türkiye ve Avrasya Pazarlama Direktörü görevlerinde bulunan Yorgancıoğlu, Diego Türkiye CEO’luğunu yürütüyordu. Yorgancıoğlu’na yeni görevi kapsamında Diego Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgeleri bağlandı.

Süer Sülün (’87)

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü 1987 yılı mezunu olan Süer Sülün Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı oldu. Uzun yıllar finans ve muhasebecilik üzerine yöneticilik tecrübesi olan Sülün, daha önce şirketin Pazarlama ve Satış’tan Sorumlu Direktörler Kurulu Üyesi idi. Süer Sülün Mercedes-Benz Türk’ün ilk Türk Direktörler Kurulu Başkanı olarak atanması ile bir ilke imza attı.

Hüseyin Çağlar (’96)

EnerjiSA Satış Şirketleri Genel Müdürü Hüseyin Çağlar oldu. 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Çağlar, kariyerine P&G Türkiye’de başladı ve 2012 yılına kadar çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Çağlar, 2012’den bu yana Vodafone Türkiye’de Satış Direktörü olarak görev yapıyordu.

Çiğdem Erek (’97)

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1997 yılında mezun olan Çiğdem Erek, Sanofi Türkiye Finans ve İdare Direktörlüğü’ne getirildi. Sektörde 20 yıla yakın tecrübesi olan Erek, kariyerine Roche Türkiye’de başladı ve Roche’de 10 yıl boyunca farklı pozisyonlarda çalıştı. 2010 yılında İsviçre’de Roche Merkez Ofisi’nde Kıdemli Bölge Kontrolörü olarak kariyerine devam eden Erek, Roche İrlanda’da Business Services Direktörlüğü, Roche Slovenya’da Finans ve Lojistik Direktörlüğü görevlerini yürüttükten sonra Roche Romanya’da Finans ve Lojistik Direktörlüğü görevini yürüttü.

Emrah Şener (’01)

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine Emrah Şener atandı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 2001 yılında mezun olan Şener, yüksek lisansını London School of Economics’te, doktorasını ise matematiksel finans üzerine Imperial College London’da tamamladı. Emrah Şener kariyerine HSBC Londra Ofisi’nde başladıktan sonra Citibank Londra Ofisi ve Bank of America Londra Genel Müdürlüğü’nde çeşitli pozisyonlarda çalıştı. Şener aynı zamanda Özyeğin Üniversitesi’nde öğretim üyesi.

Burcu Denizli Ekşioğlu (’02)

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2002 yılında mezun olan Burcu Denizli Ekşioğlu, AstraZeneca’da Türkiye Satın Alma ve Finansal Planlama ve Analiz Müdürü olarak göreve getirildi. Deloitte ve Touch’da denetimci olarak çalışan Ekşioğlu, AstraZeneca’ya finans analisti olarak katılmıştı.

Gamze Kuzucu Gürses (’03)

Lilly’nin Kurumsal İlişkiler Direktörlüğü görevine Gamze Kuzucu Gürses atandı. 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun olan Gamze Kuzucu Gürses, yüksek lisans eğitimini de Boğaziçi’nde tıbbi sistemler ve bilişim üzerine tamamladı. Gürses aynı zamanda York Üniversitesi Sağlık Ekonomisi Bölümü’nden lisansüstü diploması aldı. 2014’ten beri Lilly’de bulunan Gürses, Lilly’e katılmadan önce Lundbeck’te Kurumsal İlişkiler ve Pazar Erişim Direktörü olarak görev yapıyordu.

Nevgül Bilsel Safkar (’03)

2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi Executive MBA Programı’nı tamamlayan Nevgül Bilsel Safkar, HotelsPro’nun Londra, Shangai, Orlando, Dubai ve İstanbul ofislerinin işleyişinden sorumlu olacağı HotelsPro Genel Müdürlük görevine getirildi. Safkan’ın e-ticaret, işletme stratejisi, perakende, finansal yönetim, iş geliştirme ve denetim gibi alanlarda tecrübesi bulunuyor.

Ömer Barış Gökpınar (’97)

Samsung Electronics, 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan ve pazarlama iletişimi ile marka yönetimi konularında uzman olan Ömer Barış Gökpınar’ı Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak bünyesine kattı. Gökpınar daha önce Procter and Gamble, Vodafone ve Turkcell gibi şirketlerde çalıştı.

Abdülbahri Danış (’05)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Yüksek Lisansı’nı tamamladıktan sonra, Pazarlama alanında doktora programını da 2005 yılında tamamlayan Danış, itelligence TR’a CEO olarak atandı. İş hayatına Shell’de başlayan Danış, SAP, THY ve Temenos’ta çeşitli görevlerde bulundu.