Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın kariyer izleri…

Meral Kurdaş ( ’87)

Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı görevine Meral Kurdaş getirildi. Kurdaş 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyeti ardından Interbank'ta Yönetici Adayı olarak işe başladı. 1994-1997 yıllarında Garanti Yatırım Bankası'nda, 1997-2002 arasında Yapı ve Kredi Bankası'nda görev yaptı. 2002-2007 arasında AK Emeklilik Genel Müdürlüğü görevinin ardından 31 Ekim 2007'de AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş.'nin Genel Müdürü oldu.

Serdar Şenay (’05)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Serdar Şenay, Birleşik Arap Emirlikleri telekom operatörlerinden Du'ya Pazarlama Direktörü olarak atandı. Serdar Şenay, Du'da kurumsal büyük müşteriler ve kamu segmentlerinden sorumlu Pazarlama Direktörü olarak görev alıyor. İş hayatına Opet'te başlayan Şenay, 2013’ten bu yana Vodafone Türkiye’de görev yapıyordu.

Ali İhsan Arıdaşır (‘ 92)

Anadolubank Kredi Tahsis Bölümü'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine, Ali ihsan Arıdaşır atandı. Arıdaşır, 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Türk Ekonomi Bankası ve Pamukbank'ta çeşitli pozisyonlarda görev aldı ve 2012 yılından bu yana Türk Ekonomi Bankası'nda KOBI Kredileri Tahsis Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Fırat Kuruca (‘89)

AvivaSA Genel Müdürlük görevine; AvivaSA'nın Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fırat Kuruca atandı. Kuruca, Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1999’da mezun oldu. İş hayatına 1989 yılında başladı. Yurtdışında ve Türkiye'de, finans ve idari işler alanlarında çeşitli görevlerde bulunan Kuruca, AvivaSA’ya 2005 yılında Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı.

Kadir Şener (’05)

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2005 yılı mezunu olan Kadir Şener, Microsoft Türkiye’den Avrupa’ya transfer oldu. 11 yıldır Microsoft'ta yurtiçi ve yurtdışında farklı görevlerde çalışan, son olarak Microsoft Türkiye Windows ve Cihazlar Grubu Yöneticisi olan Şener, Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi'nde 15 ülkeden Sorumlu Bulut ve Kurumsal Çözümler Grup Direktörü olarak atandı. Şener, bu göreviyle Microsoft'un söz konusu ülkelerdeki bulut ve kurumsal çözümlerinin yaygınlaştırılması ve kurumların dijital dönüşüme daha hızlı uyumları konularında 15 ülkeden sorumlu olacak.

Neşet Dereli (’99)

Halkbank Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı'na, Ekonomi Bölümü 1996 mezunu Neşet Dereli atandı. Dereli, bankanın marka ve iletişim stratejisinin oluşturulmasından, kurumsal itibar yönetimi, reklam ve pazarlama iletişimi ile dijital ve sosyal medya iletişimi çalışmalarının planlama ve yönetiminden sorumlu olacak. Pazarlama ve Marka İletişimi alanında 20 yıla yakın deneyimi olan ve 2004 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi'nde reklamcılık alanında dersler veren Neşet Dereli, Halkbank'taki görevine atanmadan önce Türk Hava Yolları’nda İnteraktif Pazarlama Müdürü olarak görev alıyordu.

Şehnaz Zaimoğlu (’00)

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu Şehnaz Zaimoğlu, Danone Nutricia Anne Bebek Beslenmesi İK Direktörü olarak atandı. Zaimoğlu, Danone'de Hayat Su İK Yöneticiliği, Danone Tikveşli İK Müdürlüğü, Danone Afrika -Ortadoğu’ndan sorumlu Organizasyonel Gelişim Müdürlüğü gibi görevlerde bulundu.

Kadir Bulut (’97)

EWE Enerji'nin yeni Satış ve Pazarlama Direktörü Kadir Bulut oldu. Matematik Bölümü’nden mezun olan Bulut, kariyerine Logomotif Multimedia'da başladı7 yıl boyunca Alman Accenture GmhB'de İletişim ve Teknoloji Uzman Danışmanı görevini yürüttü. IBM Türkiye'de Yönetim Danışmanlığı, TürkTelekom'da Organizasyon/Süreç ve Tasarım Müdürlüğü, İş Geliştirme Müdürlüğü gibi üst düzey pozisyonlarda görev alan Bulut son olarak  Türk Kızılayı'nda Genel Müdür Yardımcılığı'nı yürütüyordu.

Cem Fındıkoğlu (’94)

Hitachi Data Systems'in yeni Türkiye Genel Müdürü, 1993 yılı Makine Mühendisliği Yüksek Lisans programı mezunu Cem Fındıkoğlu oldu. BT sektöründeki 25 yılı aşkın kariyeri boyunca çeşitli yönetim kademelerinde görev alan Fındıkoğlu, son olarak Dell EMC'de Kurumsal ve Orta Seviye Sistemler Bölümü Kıdemli Satış Direktörlüğü görevini yürütmekteydi. BT sektöründe üstlendiği görevlerle başarılı projelere ve stratejik ortaklıklarla imza atan Cem Fındıkoğlu, Hitachi Data Systems'in Türkiye'deki iş hacmini artıracak ve pazarı genişletmek üzere çalışmalar yürütecek.

Tarih: 26 Aralık 2016