Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın kariyer izleri…

Atalay Gümrah (’94)

Eczacıbaşı Topluluğu'nun yeni Üst Yöneticisi (CEO) Atalay Gümrah oldu. 1991'de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Gümrah, yine Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans eğitimini 1994 senesinde tamamladı. Kariyerine 1992 yılında Eczacıbaşı Topluluğunda başlayan ve Ekom Dış Ticaret bünyesinde Bölge Sorumlusu olan Gümrah, son olarak Eczacıbaşı Topluluğunda Yapı Ürünleri Grubu Başkanı olarak görev yapıyordu.

Necdet Akyel (’92)

Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Bölümü’nden 1992 yılında mezun olan Necdet Akyel, Turkcell Global Bilgi’de Bilgi Teknolojileri’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına atandı. 1990'da Biton ve Aybim Bilgisayar şirketlerinde destek uzmanı olarak iş hayatına atılan Akyel, Medipol Grup'ta BT Koordinatörü olarak çalışıyordu.

Ali Aköz (’92)

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanlığı'na Ali Aköz atandı. Lisans eğitimini 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Aköz, kariyerine, 1992'de PricevvaterhouseCoopers (PwC) İstanbul'da denetçi olarak başladı. 2011 'de Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Banyo Grubu'nda Finans Direktörlüğü görevini üstlenen Aköz, Mayıs 2015'ten bu yana Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Yetkin Kesler (‘90)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden 1989 yılında mezun olan Yetkin Kesler, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) Genel Müdür Yardımcısı oldu. Yetkin Kesler, İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim, Kurumsal Mimari ve Süreç Yönetimi, Kurumsal Uyum Müdürlüklerinin yanı sıra TSKB Emekli ve Munzam Vakıflarının da sorumluluğunu üstlenecek. Kariyerine 1992'de Koçbank'ta Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 1994'te Mali Kontrol Uzmanı olarak TSKB'ye katıldı ve 2013'de Kurumsal Mimari ve Süreç Yönetimi Müdürü oldu.

Orkun Gül (’03)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden 2003 yılında mezun olan Orkun Gül, AVON Genel Müdürü oldu. Gül, ProcterSGamble'da Pazar Araştırmaları Müdürü, Eczane Kanalı Satış Müdürü, Geleneksel Kanal Satış Müdürü ve Zincir Mağazalar Müşteri Yöneticisi olarak görev yaptı. AVON'a Global Satış Akademisi programı kapsamında dahil oldu. Bölge Satış Grup Müdürlüğü görevinin ardından Satış Direktörü olarak atandı.

Bora Gülan (’91)

Bora Gülan, Otis Dünya Başkanı'na bağlı olarak, Otis Kuzey-Orta Avrupa ve Afrika Başkanlığı'na atandı. Gülan, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 1991 yılında mezun oldu. Otis Türkiye'de Saha Operasyonları Departmanı'nda çalıştı. Genel Müdür Yardımcısı, ardından Genel Müdür oldu. Otis Türkiye ve Orta Doğu Bölge Direktörlüğü'nü yürüttü. UTC BIS (Building & Industrial Systems) Türkiye ve Orta Doğu Entegre Çözümler ve Stratejik Müşterilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı yaptı. Gülan son olarak Otis Dünya Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.

Berrin Bayraktar (’94)

Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden 1994 yılında mezun olan Berrin Bayraktar, LeasePlan Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü oldu. Bayraktar, önceki kariyer yaşamında Garanti Bankası'nda Yönetici Adayı oldu. Ardından KVK ve ASG'de İnsan Kaynakları Yöneticisi, SC Intemational'da Avrupa, Ortadoğu ve Afrika İnsan Kaynakları Bölge Lideri görevlerini üstlendi. Bayraktar, son olarak HumanGroup - IRC Global Executive Search Partners'da Kıdemli Danışman idi.

Fatih Uysal (’99)

Fatih Uysal, Kariyer.net Genel Müdürlüğü bayrağını devraldı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Uysal, aynı yıl kariyerine Danone’de başladı. 2006 yılında Danone Group Genel Merkezi'ne (Fransa) Global Pazarlama Müdürü olarak atandı. 2010 yılında Türkiye'ye geri dönerek Vodafone bünyesinde Pazarlama Direktörü olarak göreve başlayan Uysal, bu süreçte Freezone, Red, Süpemet, Vodafone Arena, Vodafone İstanbul Maratonu başta olmak üzere birçok farklı segmentin ve projenin lansmanına liderlik etti.

Nilüfer Demirkol (’96)

Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Nilüfer Demirkol, Nestle Türkiye İK Direktörlüğü görevine atandı. Kariyerine 16 yıl önce Nestle'de başlayan ve birçok farklı görevde bulunan Demirkol, son dört yıldır Asya Okyanusya Afrika bölgesi Nestle Waters Yönetim ve Teknoloji Birimi İK Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Kerim Oal (’96)

Siemens Dijital Fabrika ve Proses Endüstrileri ve Sürücüler Divizyonları Yöneticiliği'ne Kerim Oal atandı. 25 yıldır Siemens Türkiye'de çeşitli pozisyonlarda görev alan Oal, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği'nde yaptığı yüksek lisansı  1996 senesinde tamamladı.

Tarih: 26 Ocak 2017