Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın kariyer izleri…

Zeynepgül Onay Ene (’06)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Zeynepgül Ene, A Milli Kadın Takımı’nın menajerliğine getirildi. Yedi Türkiye Şampiyonluğu, bir Türkiye 2.’liği, iki Türkiye Kupası ve üç Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşayan Zeynepgül Ene, 1995 yılında oyunculuk kariyerini noktaladı. Ene, U16 ve U18 Kız Milli Takımlarında antrenörlük görevinde bulundu. 2007-2012 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu’nda futbol yaygınlaştırma projelerinin başında yer aldı.

Selda Kalleci (’91)

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Selda Kalleci, Goodyear Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü oldu. Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Goodyear’ın Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne atanan Kalleci, Goodyear’a katılmadan önce, Pepsico bünyesinde sekiz yıl boyunca İnsan Kaynakları ve Ücretlendirme & Yan Haklar Direktörü rollerinde farklı coğrafi bölgelerden sorumlu olarak görev yaptı.

Beste Yıldız (’98)

NN Hayat ve Emeklilik’in Kurumsal İletişim ve Müşteri Deneyimi Müdürü Beste Yıldız, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden 1998 senesinde mezun olan Yıldız, kariyerinin ilk yedi yılında pazar araştırma sektöründe çalıştı. Yıldız, ING Emeklilik ailesine Haziran 2014'te katıldı.

Elif Elkin (’99)

Abdi İbrahim ve Japonya'nın en köklü ilaç şirketlerinden Otsuka'nın ortaklığıyla kurulan Abdi İbrahim Otsuka'nın şirket yöneticisi, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Elif Elkin oldu. Profesyonel kariyerine Dışbank'ta Proje Yönetimi Bölümü'nde başlayan Elif Elkin, 2001 yılında Deva İlaç bünyesinde Ürün Müdürü olarak ilaç sektörüne adım attı. 2007 yılında ise Saba İlaç Genel Müdürü olarak atandı. Abdi İbrahim'de 2009 yılından bu yana sırasıyla Satış & Pazarlama Bölüm Müdürü, İş Geliştirme Müdürü, İş Geliştirme Direktörü ve Strateji Ofisi sorumluluklarını da üstelenerek Kurumsal İletişim Direktörü görevinde bulunan Elif Elkin, Abdi İbrahim Otsuka'nın Şirket Yöneticisi oldu.

Elvan Akalın (’02)

UCB Pharma Türkiye’den Elvan Akalın Teknoloji Etkinleştirme Kategorisinde Global Satın alma Müdürü olarak Belçika’daki Genel Merkez’e atandı. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden 2002 bölümünde mezun olan Akalın, profesyonel hayatına 2003 yılında GlaxoSmihKline'da başladı. Daha sonra Boehringer Ingelheim'da satın alma yöneticisi olarak çalışan Akalın, 2008 yılında UCB Pharma Türkiye'de Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan Bölgelerinden Sorumlu Satın Alma Müdürlüğü görevini üstlendi.

Yavuz Feyzioğlu (’05)

Şölen Pazarlama Direktörlüğü görevine Yavuz Feyzioğlu getirildi. Feyzioğlu, Biscolata, Ozmo, Luppo, Milan-go, Boombastic, gibi markaları bünyesinde bulunduran Şölen'in pazarlama çalışmalarından sorumlu olacak. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olan Feyzioğlu, kariyerine Unilever Türkiye bünyesinde Marka Müdür Yardımcısı olarak başladı. Unilever Türkiye'de Kıdemli Müdür Yardımcısı, İtalya Milano'da Global Marka Müdürü ve Türkiye'de Kıdemli Marka Müdürü görevlerini yürüten Feyzioğlu, 2012-2017 yılları arasında Diageo'da Grup Marka Müdürü ve Pazarlama Müdürü görevlerinde bulundu.

Özgür İnceoğulları (’98)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1998 yılında mezun olan Özgür İnceoğulları, JTI Türkiye’de Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Orta Asya, Moğolistan, Kafkasya ve Belarus'tan oluşan CIS+ Bölgesi'nin Strateji ve Portföy Direktörü olarak atandı. İnceoğulları altı yıldır JTI Türkiye Pazarlama Direktörlüğü görevini sürdürüyordu.

Faruk Işık (’87)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1987 senesinde mezun olan Faruk Işık, ATA Holding CEO’su oldu. İş yaşamına 1987'de Arthur Andersen'da başlayan Işık, 1995-2006 yılları arasında da 11 yıl Ata Holding ve Ata Finans Grubu'nun CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Vekillikleri görevinde bulunmuştu. 2006 yılında Türkiye'de Merrill Lynch Yatırım Bankası'nın kuruluşunu gerçekleştirdikten sonra 2010 yılına kadar COO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.

Ali Okyay Öztuğran (’92)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1992’de mezun olan Ali Okyay Öztuğran, Borusan Lojistik Genel Müdür Yardımcısı oldu. 25 yılı aşkın süredir lojistik sektörünün çeşitli iş birimlerinde hizmetleri bulunan Öztuğran, 2011 yılından bu yana Bahçeşehir Üniversitesi ve Okan Üniversitesi'nde akademik çalışmalar da yapıyor.

Alper Bilgili (’00)

Boğaziçi Üniversitesi Ulaşım Mühendisliği yüksek lisans programından 2000’de mezun olan Alper Bilgili, Ekol Lojistik’in Filo Genel Müdürlüğü’ne atandı. Bilgili, 2014 yılından bu yana Mars Lojistik'te Filo Yönetimi Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. 2005-2014 yılları arasında ise yine aynı şirkette Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Aras Kargo'da Operasyon Yöneticisi olarak çalışan Bilgili, öncesinde Arkas Lojistik'te Satış Uzmanı olarak görev aldı. Sektörün tecrübeli ismi, 2011 yılında IRU'dan "Yılın Uluslararası Taşımacılık Üst Yöneticisi", 2013 ve 2015 yıllarında ise "Atlas Yılın Karayolu Lojistik Yöneticisi" ödüllerini aldı.

Tarih: 24 Şubat 2017