Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Bilgen Aldan (BÜ ’03)

Türkiye'nin önde gelen yerel internet platformu Mynet.com'un yeni CEO'su Bilgen Aldan oldu. Aldan, Mynet.com'un tüm süreçlerinden sorumlu olacak. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Aldan, kariyerine Garanti Bankası'nda garanti.com.tr ve Garanti CepBank'tan sorumlu ürün müdürü olarak başladı. Uzun yıllar Turkcell bünyesinde; turkcell-im, mobil internet ve 3G gibi ürünlerin tanıtım ve pazarlama çalışmalarını yürüten Aldan, Akbank'ta Akbank Direkt ve Pazarlama Müdürü, n11.com'da ve DMS'de Chief Marketing Ofticer (CMO) olarak görev yaptı.

Aytaç Aydın (BÜ’00)

Türkiye'nin en büyük dış kaynak sağlayıcı şirketlerinden CMC Turkey'de genel müdürlük görevine bankacılık ve teknoloji sektörlerinin deneyimli isimlerinden Aytaç Aydın getirildi. Aydın, CMC'deki görevine getirilmeden önce Odeabank'ta Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Bankacılık, finans, yüksek teknoloji ve danışmanlık alanlarında 15 yılı aşkın deneyime sahip olan Aytaç Aydın, 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini ABD Penn State Universitesi'nde aynı bölümde tamamlayan Aydın, 2001-2005 yılları arasında ABD'de yer alan TriQuint Semiconductor firmasında Kıdemli Program Müdürlüğü görevini yürüttü. Aytaç Aydın, 2014 yılından itibaren, OdeaBank A.Ş'de Süreç Geliştirme, Organizasyon, Operasyon ve Destek Hizmetleri'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürdü.

Hakan Tiftik (BÜ ‘92’)

Hakan Tiftik, Borusan Otomotiv Grubu İcra Kurulu Başkanı olarak atandı. Tiftik, Borusan Otomotiv Grubu şirketleri olan Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım, Borusan Otomotiv Pazarlama ve Ticaret, Borusan Oto Servis ve Ticaret, Borusan Otomotiv Premium şirketlerinin sorumluluklarını üstlenecek. Tiftik, Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nden 1992’de lisans derecesini, Koç Üniversitesi’nden ise M.B.A yüksek lisans derecesini aldı. 2012 - 2015 yıllan arasında DEIK Türk-Brezilya İş Konseyi Başkanlığını yürüten Tiftik, 2015 yılı itibarı ile DEIK Avusturya-Türk İş Konseyi Başkan Vekilliğini de yürütüyor.

Ufuk Murat Beyazıt (BÜ ’95)

Fleetcorp Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Ufuk Murat Beyazıt, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1995 yılında mezun oldu. Bankers Trust A.Ş.de Hazine ve Sermaye Piyasaları Müdür Yardımcısı olarak çalışan Beyazıt, Garanti - Bank International N.V.de Hazine Müdürlüğü yaptı. American Express Bank/Standard Chartered Bank'ta Direktör oldu; Bank of America Merrill Lynch'te Yönetim Kurulu Üyesi ve COO olarak çalıştı. Turkcell Group'ta Hazine, Risk Yönetimi ve Vergi Bölümlerinden Sorumlu Direktör görevini üstlenen Beyazıt ayrıca Turkcell Finansman A.Ş.de kurucu CEO olarak görev aldı.

Derya Sontur (BÜ ’02)

Roche İlaç Türkiye Müşteri ve İş Mükemmelliği Direktörü Derya Sontur oldu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2002’de mezunu olan Sontur, M Osnone Türkiye'de ürün müdürlüğü yaptı ve Fransa Danone'de çalıştı. Aynı zamanda Hollanda’da Sorumlu Kıdemli Marka Müdürü ve Pazarlama Müdürü oldu. Sontur ayrıca Vodafone Türkiye'de Kıdemli Pazarlama Müdürlüğü görevinde bulundu.

Bahar Uçanlar (BÜ ’00)

Bahar Uçanlar Mars Sportif’in yeni CEO'su olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde 2000 senesinde mezuniyetinin ardından University of Michigan’da MBA eğitimi alan Bahar Uçanlar, Türkiye’deki kariyerine başlamadan önce Amerika PepsiCO’da pazarlama ve strateji direktörü, Bain&Company’de ise yönetim danışmanı olarak görev aldı. Türkiye’ye döndükten sonra Mondelez’de CMO olarak altı kategorinin sorumluluğunu üstlenen Uçanlar; Turkcell Pazarlama İletişimi Direktörü ve Gençlik Segmenti Direktörü olarak çalışmalarına devam etti. Son olarak Kantar’ın 28 ülkedeki ticari faaliyetlerinden sorumlu olan Bahar Uçanlar, Mayıs 2017 itibarıyla başladığı Mars Sportif CEO’su görevi kapsamında şirketin markalarının pazardaki yerini sağlamlaştırmak üzere çalışacak.

Sezay Demirbacak (BÜ ’08)

Sezay Demirbacak, Nisan 2017 itibarıyla Pfizer Türkiye Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü görevini üstlendi. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri (MİS) bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Sezay Demirbacak, aynı bölümde yüksek lisans eğitimini 2013 yılında tamamladı. 2008 yılında satış ve pazarlama sistemleri uzmanı olarak Pfizer ailesine katılan, 2010'da gelişen pazarlar çözüm merkezine çözüm yöneticisi olarak atanan Demirbacak, Aralık 2012'de kıdemli bilgi teknolojileri çözümleri yöneticisi oldu. 2014-2016 yılları arasında Avrupa bölgesi çözüm mühendisliği liderliği yapan Demirbacak, son olarak Mayıs 2016'dan bu yana BT iş analizleri ve portföy lideri olarak görev yapmaktaydı.

Tarih: 19 Haziran 2017