Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri

Okan Gedik (BÜ’96)

Kale Grubu Şirketleri çatısı altında yer alan Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşu Kale Seramik’in Genel Müdürlüğü’ne Okan Gedik atandı. 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden, 2001 yılında Koç Üniversitesi EMBA programından mezun olan Okan Gedik, 1996 yılında iş hayatına adım attığı Kibar Grubu’nda, Assan Alüminyum A.Ş.’de sırasıyla 1996-2000 yılları arasında Pazarlama ve Satış Uzmanı, 2000-2001 yılları arasında Pazarlama Şefi, 2001-2004 yılları arasında Yurtdışı Satış Müdürü, 2004-2007 yılları arasında Pazarlama ve Satış Müdürü ve 2006-2007 yılları arasında Satış Direktörü olarak görev aldı. 2008 yılından itibaren Grup şirketlerinden Assan Hanil Otomotiv A.Ş.’de görev yapan Gedik, söz konusu şirkette 2008-2010 yılları arasında Satış ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 2010 yılından bu yana da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü. Gedik, 2012 yılından günümüze değin TSI Uçak Koltuğu Üretim A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Veli Dinçel (BÜ ’96)

1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olan ve Türk Henkel Çamaşır ve Ev Bakım Satış Direktörü olarak görev yapan Veli Dinçel, Adria Bölgesi Çamaşır ve Ev Bakım Genel Müdürü olarak atandı. 1996 yılında Gillette firmasının satış departmanında kariyerine başlayan Dinçel, Aralık 2013’te Henkel’e geçmeden önce Reckitt Benckiser’de çeşitli satış pozisyonlarında görev almış ve Baltıklar Ülke Müdürlüğü yapmıştı. 3,5 yıllık Çamaşır, Ev ve Bakım İş Birimi Satış Direktörlüğü görevinin ardından Dinçel, yeni görevi kapsamında Hırvatistan, Slovenya ve Bosna Hersek’i içeren Adria Bölgesi’nin Çamaşır ve Ev Bakım Genel Müdürü olarak görev yapacak.

Özgür Barut (BÜ ’03)

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Genel Sekreterlik görevine Özgür Barut getirildi. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde 2003 yılında tamamlayan Özgür Barut, yüksek lisans eğitimini yine Boğaziçi Üniversitesi’nde Yönetişim Bilişim Sistemleri üzerine yapmıştı. Kariyerine Hay Group Türkiye’de 2003 yılında başlayan Barut, MESS Genel Sekreterliği görevine getirilmeden önce Bayer Türkiye’de Ücretlendirme ve Ek Menfaatler Uzmanı ve Vodafone Türkiye’de Ücretlendirme ve Ek Menfaatler Kıdemli Müdürü olarak görev almıştı. 2013 ile 2015 yılları arasında Coca Cola İçecek’te Grup Toplam Ödüllendirme ve Sistem Direktörlüğü görevini yürüten Barut, 2015 yılından bu yana Koç Holding’de İnsan Kaynakları Koordinatörü olarak görev yapmaktaydı.

Mehmet Safaltın (BÜ ’00)

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 2000 yılında mezun olan ve 2002 yılında yine Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı yapan Mehmet Safaltın, Schaeffler Türkiye Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Mehmet Safaltın, göreve gelmeden önce aynı firmada Satış Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Alphan Kimyonok (BÜ ’03)

2000 yılında Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sistem ve Kontrol Mühendisliği alanında tamamlayan Alphan Kimyonok, Setur Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne atandı. Kariyerine Intertech’te yazılım mühendisi olarak başlayan Kimyonok, Setur Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü görevine getirilmeden önce Koç Holding’de Koç Topluluğu Yazılım Projelerinden Sorumlu Grup Yöneticiliği yapmış ve KoçSistem’de Uygulama Yönetim Hizmetleri ve ERP gruplarını yönetmişti.

Remzi Duman (BÜ ’93)

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nde 1993’te tamamlayan Remzi Duman, Halk Sigorta Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Duman, daha önce Eureko Sigorta’da Özel Riskler ve Kredi Sigortaları Direktörü olarak görev yapmıştı.

Eşref Zeka (BÜ ’95)

Temsa İş Makinaları Genel Müdürlük görevini 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1995’te mezun olan Eşref Zeka üstlendi. Kariyerine 1995 yılında aynı firmada satış temsilcisi olarak başlayan Zeka, daha önce Temsa Motorlu Araçlar’da satış yöneticisi, satış planlama yöneticisi, otomotiv satış müdürü, pazarlama müdürü ve satış pazarlama müdürü olarak görev yapmıştı. Zeka, 2014 yılından bu yana Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürlüğü görevini sürdürüyordu.

Emre Özpınar (BÜ ’95)

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Fizik bölümlerinde 1995 yılında lisans eğitimini tamamlayıp yine Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yapan Emre Özpınar, Hürriyet Emlak’ın Bilgi Teknolojileri Koordinatörlüğü görevini üstlendi. Profesyonel kariyerine 1994 yılında Anadolu Net’te başlayan Özpınar, kurucusu olduğu Softcom Teknoloji’de kariyerine devam etmiş, sonrasında EST’de Teknoloji Direktörü ve Asseco’da Güneydoğu Avrupa bölgesinden sorumlu Teknoloji Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.

Güldem Berkman (BÜ ’91)

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden 1991 yılında mezun olan ve Harvard Üniversitesi’nden finans, pazarlama, ekip yönetimi ile liderlik ve sağlık ekonomisi alanlarında sertifika sahibi olan Güldem Berkman, Amgen Türkiye Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Berkman, Amgen Türkiye Genel Müdürlüğü pozisyonundan önce Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Başkanlığı, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkan Yardımcılığı ve İsviçre Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmişti.

Pınar Kadırgan (BÜ’97)

Türk Henkel'de Pınar Kadırgan, Türkiye ve İsrail'den sorumlu İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevine getirildi. Cargill'de Gıda iş Kolu Ortadoğu, Türkiye ve Kuzey Afrika İnsan Kaynaklan Direktörü olarak çalışan, ardından HSBC ve Demirbank'ta çeşitli İnsan Kaynakları pozisyonlarında görev alan Kadırgan, Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 1997 yılı mezunu.

Tarih: 21 Ağustos 2017