Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri…

Eda Gökay (BÜ ’01)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2001 yılında mezun olan ve Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nde Stratejik ve Bölgesel Çalışmalar üzerine yüksek lisansını tamamlayan Eda Gökay, BP Türkiye İletişim Müdürlüğü görevine getirildi. BP’nin Arama ve Üretim ile Pazarlama ve Dağıtım alanındaki bütün iş kollarında medya ilişkileri, dijital iletişim ve kurumsal iletişimin başında olacak olan Gökay; profesyonel kariyerine Aygaz Kurumsal İletişim biriminde başlamış ve 15 yılı aşkın süredir reklam, enerji ve ilaç sektörlerinde kurumsal iletişim, pazarlama iletişimi ve kurumsal sosyal sorumluluk gibi alanlarda yöneticilik pozisyonlarında görev yapmıştı.

Fecir Alptekin (BÜ ’99)

Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden 1999 yılında mezun olmasının ardından Novartis İlaçları, Johns Hopkins, TÜSİAD, Türkiye Reklamcılar Derneği ve Memorial Grubu’nda stratejik iletişim, proje geliştirme, uluslararası etkinlikler, organizasyon ve sponsorluk alanlarında birçok pozisyonda görev üstlenen Fecir Alptekin Turkuvaz Medya Grubu Kurumsal İletişim Direktörlüğü’ne atandı. Alptekin, 2006 yılından beri aynı firmanın Kurumsal İletişim Grup Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Esen Mestan Kocatürk (BÜ ’01)

AVON’un yeni Ticari Pazarlama Direktörü, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü lisans eğitimini 2001 yılında tamamlamasının ardından Koç Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans yapan Esen Mestan Kocatürk oldu. Bundan önce yurtiçi ve yurtdışında AVON’da çeşitli pozisyonlarda görev yapan Mestan Kocatürk, son olarak Kampanya Pazarlama Müdürü pozisyonunda çalışmaktaydı.

Banu Saraçlar (BÜ ’94)

Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden 1994 yılında mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlayan Banu Saraçlar, EWE Turkey Holding’in İnsan Kaynakları Departmanı’nın yönetiminden sorumlu olacak. Profesyonel iş hayatına Eczacıbaşı Securities’de başlayan Saraçlar, son görevinden önce Turkcell Grubu’na ait BT, Lojistik ve Satın Alma fonksiyonlarından sorumlu İş Destek Müdürü olarak çalışmış; son olarak Türk Telekom grup şirketlerinde çeşitli görevler üstlenmişti.

Deniz Aktürk Erdem (BÜ ’93)

1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmasının ardından 1993-2008 yılları arasında 15 yıl boyunca Unilever’de görev yapan Deniz Aktürk Erdem, LC Waikiki’nin Ürün ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürlüğü pozisyonuna getirildi. Aktürk Erdem, LC Waikiki’deki görevinin öncesinde Unilever’in Türkiye ve bölgesel iş birimlerinde Marka, Satış Operasyon, Ticari Pazarlama, Bölgesel Ürün Geliştirme Merkezi yöneticiliklerini üstlenmişti.

Fulya Dolkan (BÜ ’06)

Fulya Dolkan, Johnson & Johnson’ın İnsan Kaynakları Lideri pozisyonunu devraldı. Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 2006 yılında mezun olan Dolkan, 2007 yılında ODTÜ’de İnsan Kaynakları Yönetimi sertifikasyonunu tamamlamıştı. Johnson & Johnson Türkiye’nin insan kaynakları operasyonlarına liderlik edecek olan Dolkan, İlaç Grubu Janssen Türkiye’de üstlendiği İnsan Kaynakları Liderliği pozisyonundaki görevini de sürdürmeye devam edecek.

Funda Temoçin Aydoğan (BÜ ’99)

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ndeki lisans eğitimini 1999 yılında tamamlayan Funda Temoçin Aydoğan, HSBC Türkiye’nin İnsan Kaynaklarından Sorumlu Direktörlüğü görevini üstlendi. Temoçin Aydoğan, HSBC Türkiye’deki yöneticilik pozisyonundan önce Humanitas Doğuş İnsangücü Yönetimi A.Ş. Tansaş, Hedef Alliance, Savola Foods Yudum Gıda A.Ş. TÜVTÜRK ve Cigna Finans Emeklilik ve Hayat A.Ş. gibi firmalarda üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulunmuştu.

Hasan Varol (BÜ ’99)

Lisans eğitimini 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan ve aynı yıl içerisinde Protecter&Gamble’da Üretim Mühendisliği pozisyonunda kariyerine başlayan Hasan Varol, Kale Endüstri Holding Tedarik Zinciri Direktörü olarak atandı. 2002-2013 yılları arasında Gebze Fabrika ve P&G firmalarında çeşitli pozisyonlarda görev yapan Varol, son görevine atanmasından önce 2013 yılından beri Eczacıbaşı Topluluğu Yapı Ürünleri Kadro Grubu’nda Tedarik Zinciri Direktörü ve eş zamanlı olarak Rusya Operasyon Müdürü olarak görev almaktaydı.

Erdem Aksakal (BÜ ’09)

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Elektronik Haberleşme Mühendisliği lisans eğitimini 2002 yılında bitirmesinin ardından 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisans eğitimini tamamlayan Erdem Aksakal, SAP MENA Bölgesel Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlendi. Mezuniyeti sonrasında birçok yerli ve yabancı şirkette çeşitli görevler üstlenen, halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İşletme alanında doktora düzeyinde akademik çalışmalarını sürdüren ve lisansüstü öğrencilerine ziyaretçi eğitim üyesi olarak Dijital Pazarlama Yönetimi dersleri vermekte olan Aksakal, Hayat TV’de Deniz Tarafındaki Kale isimli programı da yayına hazırlamış ve sunmuştu. Aksakal’ın beyaz yakalıların hayatını anlattığı “Mezeleri Güzel” isimli bir de kitabı bulunuyor.

Türker Tunalı (BÜ ’99)

2008 yılından beri Akbank’ta Mali Koordinasyon ve Uluslararası Raporlama Bölüm Başkanlığı görevini üstlenmekte olan Türker Tunalı, Akbank Finansal Koordinasyondan Sorumlu Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Tunalı, 2006 yılından beri CFA (Chartered Financial Analyst) unvanına da sahip.

Tarih: 23 Ekim 2017