Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri…

Emre Ergun (BÜ ’97)

Vodafone Türkiye’nin Müşteri Operasyonlarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı pozisyonuna atandı. 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Emre Ergun, Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık alanında da yüksek lisans yapmıştı. Ergun, şimdiye dek Credit Europe Bank, Finansbank ve Citibank bünyesinde birçok üst düzey pozisyon üstlenmişti.

Fatma Ocak (BÜ ’98)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Sosyoloji bölümlerinden 1998 yılında mezun olmasının ardından Georgetown Üniversitesi McDonough İşletme Fakültesi’nde İşletme yüksek lisansını tamamlayan Fatma Ocak, Novartis ABD’de Onkoloji İş Birimi Direktörü pozisyonunu üstlenecek. İlaç sektöründeki profesyonel kariyerine 2008 yılında Boehringer Ingelheim Kardiyoloji grubunda adım atan Ocak, Türkiye’de Ürün Yönetimi, Satış ve Ticari Operasyonlar alanlarında artan sorumluluklarıyla çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Fatma Ocak, yeni görevine atanmadan önce Novartis Türkiye’de Kardiyo Metabolizma ve Solunum İş Birimi Direktörlüğü pozisyonundaydı.

Başak Evrim Daltaban (BÜ ’97)

Avon Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika İK direktörlüğü pozisyonuna atandı. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ndeki eğitimini 1997 yılında tamamlayan Daltaban, İktisat Bankası’nda İK Yetkilisi pozisyonunda da görev yapmıştı. Pepsico ve Liberty Mutual Sigorta’da yöneticilik de yapmış olan Daltaban, son olarak Teva’da Türkiye ve Güney Afrika İnsan Kaynakları ekiplerini yönetmişti.

Atıl Özus (BÜ ’93)

ING Bank Kontrol ve Hazine Genel Müdür Yardımcılığı ve İcra Kurulu Üyeliği görevine atandı. 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Özus, profesyonel kariyerine aynı yıl içerisinde Ernst&Young İstanbul Ofisi’nde bağımsız denetçi olarak başlamış, ardından 7 yıl boyunca Akbank’ta Finansal Kontrol ve Risk Yönetiminden Sorumlu Müdürlük de dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulunmuştu.

Pınar Kartal Timer (BÜ ’88)

2009 yılından beri yürüttüğü İstanbul Pera Palace Hotel Jumeirah’ın Genel Müdürlük pozisyonundan, Dubai merkezli turizm grubu Jumeirah’ın iki oteline genel müdür olarak atandı. Pınar Kartal Timer, Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden 1988 senesinde mezun olmuş, aynı yıl içerisinde İstanbul Hilton Gelirler Departmanı’nda profesyonel kariyerine ilk adımını atmıştı.

Gamze Akgüney (BÜ ’93)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini 1993 yılında tamamlayan Gamze Akgüney, ÜNLÜ&CO’da ‘DAHA’ Yatırım Danışmanlığı Yönetici Direktörü görevini üstlendi. Finans sektöründe 23 yıllık bir tecrübeye sahip olan Akgül, profesyonel meslek hayatına Arthur Andersen’de danışman olarak başlamıştı. Akgüney sırasıyla JP Morgan Chase, Osmanlı Bankası, Garanti Bankası, Türk Ekonomi Bankası ve IBM’de çeşitli üst düzey yöneticilik görevleri üstlenmişti. 2013 yılından bugüne dek ise Akgül, Accenture’deki yöneticilik görevini sürdürmekteydi.

Onur Erdinç (BÜ ’00)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 2000 yılında mezun olan Onur Erdinç, AVON Malezya Genel Müdürü olarak atandı. Erdinç, profesyonel kariyerine GlaxoSmithKline’da başlamış, AVON’da Ortadoğu ve Kuzey Afrika İş Geliştirme Direktörlüğü de dahil olmak üzere pek çok yöneticilik pozisyonunda görev yapmıştı.

Burcu Batı (BÜ ’01)

SAP Türkiye Finans Direktörlüğü görevini üstlendi. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 2001 yılında mezun olan Batı, daha öncesinde PwC, Vodafone, Turkcell Group, Sahibinden.com gibi kurumlarda yönetici pozisyonlarda görev yapmıştı. Batı, SAP Türkiye Finans Direktörlüğü görevinden önce son olarak Sahibinden.com’da Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısıydı.

Tolga İdikat (BÜ ’09)

Emlakjet Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini, son olarak Vodafone’da Kıdemli Pazarlama Müdürü olarak görev yapmakta olan Tolga İdikat üstlendi. İdikat, ODTÜ İktisat Bölümü’ndeki lisans eğitimi 2003 yılında tamamlamasının ardından yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Finans Mühendisliği alanında yapmıştı.

Ebru Ansel Faralyalı (BÜ ’02)

2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Ebru Ansel Faralyalı, tıbbi cihazlar ve biyolojik ürünler alanında faaliyet gösteren Allergan’ın Göz Sağlığı İş Birimi Direktörlüğü’ne getirildi. Ebru Ansel Faralyalı, mezuniyetinin ardından kariyerine Ernst&Young’da Kıdemli Denetçi Yardımcısı olarak başlamıştı.

Mütahir Haskuka (BÜ ’98)

Kosova'nın ikinci büyük şehri olan, Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren Belediyesi'nin başkanlığını Mütahir Haskuka kazandı. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 1998 yılında lisans ve aynı dalda 2001 yılında yüksek lisans dereceleriyle mezun olan Mütahir Haskuka mezuniyetinden sonra ülkesi Kosova'ya dönerek siyasete atılmıştı.

Tarih: 23 Kasım 2017