Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Selen Zeydanlı Bisson (BÜ ’00)

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 2000 yılında mezun olan Selen Zeydanlı Bisson, Merck Polonya ve Baltık Ülkeleri Genel Müdürü olarak atandı. Geçmişte Ürün Müdürlüğü ve Kıdemli Ürün Müdürlüğü gibi yönetici pozisyonlarında çalışmış olan Selen Zeydanlı Bisson, GSK’da 2010’da Ticari İş Mükemmelliği Müdürü ve 2012’de Onkoloji, Hematoloji, Üroloji ve Nadir Hastalıklar Ürün Portföyleri Orta Doğu, Afrika ve CIS Bölgelerinden Sorumlu Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapmıştı. Bisson, Merck Türkiye bünyesine 2015 yılında Onkoloji Terapötik Alan Direktörlüğü göreviyle katılmıştı.

Serhan Turfan (BÜ ’95)

1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan ve 1997 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’ndeki yüksek lisans eğitimini tamamlayan Serhan Turfan, Ford Trucks’ta Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonunda görev yapacak. Profesyonel kariyerine 1995 yılında Ford Otosan’da başlayan Turfan, 2000-2010 yılları arasında bu kurumda Satış Pazarlama Müdürü, Satış Müdürü ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapmıştı. 2010 yılının ardından 7 yıldır çeşitli yönetici pozisyonlarında görev yapan Turfan, görevine atanmadan önce Ford Trucks Türkiye Direktörlüğü görevini yürütmekteydi.

Alpay Akdemir (BÜ ‘05)

2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Alpay Akdemir, müşteri stratejileri ve gelir yönetimi alanında danışmanlık hizmeti vermekte olan Peppers&Roggers Group Türkiye’de (PRG) Ülke Müdürü olarak görev yapacak. Akdemir’in sorumluluğunu üstleneceği alanların arasında finans, telekom ve perakende sektörünün yanında havayolu, e-ticaret ve girişimcilik gibi alanlar da olacak.

Suzan Demet Öztürk (BÜ ’87)

Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini 1987 yılında onur derecesi ile tamamlamasının ardından yine Boğaziçi Üniversitesi’nde aynı alanda yüksek lisans yapan Suzan Demet Öztürk, İDO’nun Mali İşler ve Bilişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Öztürk, son görevinden önce birçok şirkette yönetici pozisyonlarda görev yapmıştı.

Ali Batu Karaali (BÜ ‘87)

1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan Ali Batu Karaali, Akbank’ta Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Son görevinden önce HSBC’de Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Karaali, Türkiye’de ve yurtdışında 1987 yılından bu yana çeşitli kurumlarda yöneticilik yapmıştı.

Muhsin Emre Çevlik (BÜ ‘05)

2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği bölümünden, 2009’da ise İşletme Bölümü Tezsiz Yüksek Lisans programından  mezun olan Muhsin Emre Çevlik, yüksek lisansını ise yine Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme alanında yapmıştı. Son 5 yıldır Domino’s’ta görev yapmakta olan Çevlik, Tedarik Zinciri, Yatırımlar ve Satın Alma Direktörlüğü görevini üstlenecek. Çevlik, 12 yıldır hızlı tüketim ürünleri sektöründe profesyonel olarak faaliyet yürütüyor.

Hüseyin Necdet Kalkan (BÜ ’03)

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 2003 yılında mezun olmasının ardından 2006 yılında yine Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme alanında yüksek lisansını tamamlayan Hüseyin Necdet Kalkan, Nestle Türkiye Kahvaltılık Gevrekler İş Birimi Genel Müdürü olarak atandı. 4 yıllık satış ve ticari pazarlama deneyiminin ardından 2006 yılında Nestle bünyesine katılan Kalkan, 2015 yılından bu yana Nestle İçecekler İş Birimi’nde Pazarlama Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Ahmet Karan (BÜ ’03)

2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Ahmet Karan, Sigortam.net’te Pazarlama Müdürlüğü görevine atandı. Karan, son görevinden önce BP’de Pazarlama Koordinatörlüğü ve Vodafone Türkiye’de Sadakat Programları Müdürü olarak görev yapmıştı.

Tarih: 22 Aralık 2017