Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Dr. Duygu Erten (BÜ ’88)

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinden 1988’de mezun olan Dr. Duygu Erten, 2014 yılından bu yana düzenlenen ve daha önce Hillary Clinton’ın da aralarında olduğu pek çok önemli isme verilen ‘Sürdürülebilirlik alanında Lider Kadınlar Ödülü'ne (WSLA) layık görüldü. Dr. Erten, yüksek lisans ve doktorasını ABD’de bursla Rutgers Üniversitesi’nde İnşaat ve Çevre Mühendisliği dalında tamamladı. Princeton Üniversitesi’nde araştırmacı olarak çalıştı. Harvard Üniversitesi School of Public Health bölümünde “Sürdürülebilirlik” alanında Executive Programı tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra Clinton Vakfı-Clinton İklim Girişimi Direktörlüğü yapan Erten, aynı dönemde Çevre Dostu Yeşil Binalar Konseyinin eş kurucusu olmuş, derneğin Başkan ve Başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu. ABD Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) Yönetim Kuruluna üye oylarıyla seçilen ilk Türk olan Erten, 2012 yılında da Dünya Yeşil Binalar Konseyleri tarafından sürdürülebilirliğe global katkı yapmış liderlere verilen   “Başkanlık Ödülü” nü aldı. Dr. Erten, Sabancı, Koç, Boğaziçi ve Medipol üniversitelerinde sürdürülebilirlik/yeşil tasarım ve inşaat ve sivil toplum örgütleri yönetimi ve etik dersleri verdi.

Okan Gedik (BÜ ’96)

Kale Seramik Genel Müdürlüğü pozisyonuna atandı. Okan Gedik 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’ndeki lisans eğitimini tamamlamasının ardından Koç Üniversitesi’nde EMBA programından 2001 yılında mezun oldu. 1996-2017 yılları arasında Kibar Grubu’nda Yurtdışı Satış Müdürü, Pazarlama ve Satış Müdürü, Satış Direktörü gibi yönetici görevlerde bulunan Gedik, 2010 yılından bu yana Kibar Grubu’nda Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmekteydi.

Canan Sağlıcak (BÜ ’03)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 2003 yılında mezun olan Canan Sağlıcak, global sağlık şirketi Novo Nordisk Türkiye’nin Diyabet Pazarlama ve Ticari Mükemmellik Direktörlüğü görevini üstlenecek. Profesyonel iş hayatına 2004 yılında GlaxoSmithKline’da başlayan Sağlıcak, sonrasında Roche İlaç’ta da çalışmıştı. Sağlıcak, 2017 yılında Novo Nordisk Türkiye ekibine katılmıştı.

Savaş Yaşar (BÜ ’92)

Horoz Lojistik Karayolu Taşımacılığı Grup Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi  Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan Yaşar, 20 yılı aşan lojistik sektörü kariyerinde DHL Worldwide Express’te çeşitli yönetici pozisyonlarında çalışmıştı. Yaşar, Horoz Lojistik’e katılmadan önce 2014-2017 yılları arasında Borusan Lojistik’te Uluslararası Taşımacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Ahmet Yanıkoğlu (BÜ ‘88)

Caffé Nero’nun yeni CEO’su Ahmet Yanıkoğlu oldu. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ndeki lisans eğitimini 1988 yılında tamamlayan Yanıkoğlu, profesyonel iş hayatına Genarali Sigorta A.Ş.’de başlamasının ardından 1993 yılında Türkiye’nin ilk güzellik ve kişisel bakım perakende zinciri olan Cosmo Shop’un kurucu ortakları arasında yer almıştı. Yanıkoğlu, 2005 yılından bu yana Cosmo Shop’un Watson Grubu’na devredilmesinin ardından Watson Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Esra Kıvrak (BÜ ’89)

1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Esra Kıvrak, ABank’ın Ticari ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonunu üstlendi. Profesyonel kariyerinde çeşitli bankalarda pazarlama ve satış alanlarında görev alan Kıvrak, son görevine atanmadan önce Garanti Bankası’nda Kurumsal Bankacılık Şube ve Bölge Müdürü olarak çalışmaktaydı.

Emre Tüzer (BÜ ’04)

Janssen Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörlüğü’ne atandı. Kurumun dış paydaşlarıyla ilişkilerini yönlendirecek olmasının yanı sıra Pazara Erişim, Ruhsat ve Kurumsal İlişkiler alanlarında da Janssen Türkiye’ye liderlik edecek olan Tüzer, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden 2004 yılında mezun olmuş ve Liverpool Üniversitesi’nde Halk Sağlığı alanında yüksek lisans yapmıştı. Tüzer, Janssen Türkiye’ye 2007 yılında katılmasından bu yana Merkezi Sinir Sistemi Bölge Müdürü ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapmıştı. Son görevine atanmasının öncesinde aynı firmada son iki yıldır Şizofreni ve Alzheimer Uluslararası Marka Takımları Stratejik Planlama Direktörü olarak görev yapmaktaydı.

Tuba Okutulmuş (BÜ ‘01)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2001 yılında mezun olan Tuba Okutulmuş, Türkiye ilaç sektöründeki en büyük yatırımcılardan biri olan Amgen Türkiye’nin yeni Kurumsal İletişim Müdürü olarak görev yapacak. Okutulmuş, son görevine atanmadan önce Petrol Ofisi A.Ş. Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü pozisyonunda görev almıştı.

Önder Kaplancık (BÜ ’92)

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ndeki lisans eğitimini 1992 yılında tamamlamasının ardından Koç Üniversitesi’nde 1999 yılından Executive MBA (EMBA) yüksek lisansı yapan Önder Kaplancık, Hepsiburada’nın Bilgi Teknolojileri Grup Başkanlığını üstlenecek. Kaplancık daha önce Koç Grubu, Teknosa ve Carrefoursa’da çeşitli yönetici pozisyonlarda çalışmıştı.

Tarih: 19 Ocak 2018