Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Ümran Beba (BÜ ’86)

PepsiCo’nun Global Yetenek Yönetimi, Çeşitlilik ve Dâhil Etme Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevi şirkette uzun yıllardır üst düzey pozisyonlarda görev alan Ümran Beba'ya verildi. Beba, şirketteki 23 yıllık görev süresi boyunca, Türkiye Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra Güney Doğu Avrupa ve Asya Pasifik Bölge Başkanlığı'nı yürüttü. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 1986’da mezun olan Beba, yine Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde MBA eğitimini tamamladı. Beba, yeni görevinde Purchase New York'ta bulunmaya devam edecek. PepsiCo’da kariyerinin 23 yılını geride bırakan Ümran Beba, Türkiye Genel Müdürlüğü ve Güney Doğu Avrupa ve Asya Pasifik Bölge Başkanlığı görevini de yürütmüştü. Beba, son görevine atanmadan önce PepsiCo’da Hizmetler ve Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı pozisyonunda çalışmaktaydı.

Serhan Ulga (BÜ ’88)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’ndeki lisans eğitimini 1988 yılında tamamlayan Serhan Ulga, Petrol Ofisi CFO’su olarak olarak atandı. Petrol Ofisi’nden önce Pegasus Hava Taşımacılığı, Polisan ve Doğan Holding gibi kurumlarda finans alanında çeşitli yöneticilik pozisyonlarında çalışan Ulga, son görevine atanmadan önce 2007 yılından bu yana Pegasus Hava Taşımacılığı’nda CFO olarak görev yapmaktaydı.

Özlem Fidancı (BÜ ’92)

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki lisans eğitimini 1992 yılında İşletme Bölümü’nde tamamlayan Özlem Fidancı, Phillips’in Orta Doğu ve Türkiye CEO’su olarak atandı. 1998 yılında Phillips’e katılan Fidancı, bu kurumda yeni görevini üstlenmeden önce Orta Doğu ve Türkiye Sağlık Sistemleri Başkanlığı görevini de yürütmüştü. Phillips’te 2005 ile 2008 arasında Ev Aletleri ve Kişisel Bakım Genel Müdürü olarak da çalışan Fidancı, yeni göreviyle birlikte 16 ülkeden sorumlu olacak.

Barbaros Uygun (BÜ ’02)

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1997 yılında mezun olmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’ndeki İşletme Bölümü (MBA) yüksek lisansını 2002 yılında tamamlayan Barbaros Uygun, ING Avusturya CEO’su olarak atandı. 1 Mart 2018 tarihinde yeni görevine başlayacak olan Uygun, Avusturya’da veri ve teknoloji odaklı dönüşümden sorumlu olacak. Garanti Bankası’nda üstlendiği çeşitli pozisyonların ardından 2012 yılından bu yana ING bünyesinde çalışmalarını sürdüren Uygun, son olarak Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktaydı.

Levent Durusoy (BÜ ’01, ’03)

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcılığını Levent Durusoy üstlenecek. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2001 yılında mezun olmasının ardından yine Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde 2003 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Levent Durusoy, 2007 yılından beri aynı kurumda çeşitli yöneticilik pozisyonlarında çalışmıştı.

İdris Onay (BÜ ’03)

1993 yılında Uludağ Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun olan ve yüksek lisans eğitimini 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan İdris Onay, United Colors of Benetton’da yürüttüğü CEO’luk görevi kapsamında Orta Doğu ve Afrika’dan da sorumlu olacak. Kariyerine Nestle’de başlayan Onay; Puma, Polisan ve Ayakkabı Dünyası gibi kurumlarda yönetici pozisyonlarda görev yapmıştı.

Burcu Ekşioğlu (BÜ ’02)

AstraZeneca Türkiye’nin yeni Stratejik Sağlık İnisiyatifleri Müdürü Burcu Ekşioğlu oldu. Ekşioğlu, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ndeki lisans eğitimini 2002 yılında tamamladıktan sonra aynı yıl içerisinde profesyonel kariyerine başlamış ve Delliote & Touche’da Denetçi olarak görev yapmıştı. 2004 yılında AstraZeneca bünyesine katılan Ekşioğlu, bu kurumda İş Geliştirme Yöneticisi, İş Geliştirme Müdürü ve Finansal Pazarlama ve Analiz Müdürü gibi yönetici pozisyonlarda yer aldı. Ekşioğlu, son görevine atanmadan önce AstraZeneca’nın Satın Alma, Finansal Planlama ve Analiz Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Huzur Devletşah (BÜ ’92)

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nden 1992 yılında mezun olan ve 1993 yılında Marmara Üniversitesi’nde İşletme alanında yüksek lisansını tamamlayan Huzur Devletşah’ın Lilly İlaç’taki Lilly ABD, Kanada, Çin ve Japonya’dan Sorumlu Strateji ve Operasyon Biomedicine Kıdemli Direktörlüğü görevi Kanada operasyonlarında üstlendiği ilave sorumluluklarla genişletildi. 1998 yılında Lilly Türkiye’ye katılan Devletşah, 2006-2011 yılları arasında Kurumsal İletişim Direktörlüğü, 2011-2016 yılları arasında ise Orta Doğu Bölgesinden Sorumlu Genel Müdür olarak görev yapmıştı.

Işık Sönmez (BÜ ’04)

2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun olan Işık Sönmez, Novartis Türkiye’nin Pazarlama ve Satış Operasyonları Direktörü olarak görev yapacak. Profesyonel kariyerine DHL Express’te Operasyon Geliştirme Uzmanı olarak başlayan Sönmez, 2009 yılında Novartis’e katılmıştı. Sönmez, Novartis bünyesinde şimdiye dek Kıdemli Satış Verimlilik Uzmanlığı ve Satış Verimlilik Müdürlüğü gibi yönetici pozisyonlarda görev almıştı.

Tarih: 23 Şubat 2018