Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Mithat Cansız (BÜ ‘98)

Mithat Cansız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı. 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile İşletme Bölümlerinden (Çift Anadal) mezun olan Cansız, bu göreve atanmadan önce Maden İşleri Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Eş zamanlı olarak Turkish Kurulu Üyeliği, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri ile birlikte, Ulusal Madenlerde Rezerv ve Kaynak Raporlama Komisyonu (UMREK) Energy Company (TEC) Yönetim Başkanlığını da sürdürmektedir. Mithat Cansız, 2010-2016 yılları arasında Turkish Petroleum International Company (TPIC) Yönetim Kurulu Üyeliği, TPIC Genel Müdürlüğü, TPIC Yönetim Kurulu Başkanlığı, TP Petrol Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Serkan İmpram (BÜ ‘96)

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu olan Serkan İmpram, Otomotiv teknolojileri alanında hizmet veren mühendislik firması AVL Türkiye’nin Genel Müdürü oldu. Manchester Üniversitesi’nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında yüksek lisans ve doktora dereceleri alan Serkan İmpram, 2001 yılında İtalya ve Portekiz’de Araştırma Görevlisi pozisyonlarında bulundu. Profesyonel kariyerine İtalya’da Magnetek firmasında başlayan İmpram, daha sonra Takosan'da Elektronik Ürün Geliştirme Müdürü olarak görev yaptı. İmpram, 2009 yılından bu yana AVL Türkiye firmasında çalışıyor.

Sezgin Gürsu (BÜ ‘89)

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olan Sezgin Gürsu, Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörlüğü görevine getirildi. Kariyerini 2007 yılından bu yana Petrol Ofisi'nde başarıyla sürdüren Sezgin Gürsü, mesleki kariyerine 1989 yılında University of Miami'de Temiz Enerji Araştırma Enstitüsü'nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. Gürsu, 1991 yılında Koç Holding Satınalma Koordinasyon Grubu'nda Proje Mühendisliği pozisyonunu üstlendi. 1992 yılında katıldığı Mobil Oil Türkiye bünyesinde çeşitli yöneticilik görevlerini yürüttü.

Tolga Macit Güsar (BÜ ‘97)

ÜNLÜ Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetici Direktörlüğü’ne, Garanti Portföy'ün Eski Genel Müdür Yardımcısı Tolga Macit Güsar atandı. Güsar, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1997 yılında mezun olduktan sonra Garanti Portföy Yönetimi’nde Fon Yöneticisi olarak iş hayatına başladı. Güsar, Garanti Portföy'de Fon Satış Destek, Kurumsal Gelişim ve Özel Portföy Yönetimi Satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini yürütüyordu.

Yeşim Ar Kundakçı (BÜ ‘88)

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu olan Yeşim Ar Kundakçı MediaMarkt CFO’su oldu. Daha önce Interbank'ta Finansal Planlama ve Kurumsal Finansman'da çalışan Kundakçı, Du Pont de Nemours, the Coca-Cola Company, Turkcell Group, Gate Gourmet USAŞ ve Beymen'de üst düzey finansal yönetim görevlerinde bulundu.

Uğur Çağlayan (BÜ ‘96)

Santa Farma'da Fabrika Direktörlüğü görevine Uğur çağlayan getirildi. Kariyerine Pulver Kimya'da süreç Mühendisi olarak başlayan, ardından Pfizer Türkiye'de sırasıyla üretim Müdürü, Kıdemli Üretim Müdürü ve Teknolojik projeler Kıdemli Müdür olarak görev alan Çağlayan, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun.

Evren Ayorak (BÜ ’00)

Evren Ayorak, Allianz Türkiye’nin Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü pozisyonuna atandı.2000’de lisans ve 2006 yılında yüksek lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlayan Ayorak, kariyerine 2000 yılında Finansbank’ta sistem ve uygulama mimarı olarak başladı. Ayorak, 2005-2006'da aynı kurumun bilgi işlem birimi olan IBTECH’te kıdemli yazılım mimarı olarak görev aldı. 2006-2007'de Fiba Holding’in kurumsal mimarı olarak çalıştı. İzleyen dönemde 2012’ye kadar Hollanda’da Credit Europe Bank bünyesinde uygulama tasarımı ve geliştirme bölümü yöneticisi, başkan yardımcısı ve kıdemli başkan yardımcısı pozisyonlarında görev aldı. Ayorak, Mart 2016’den bu yana çalıştığı Allianz Türkiye’de Yazılım Geliştirme ve Dönüşüm Direktörü olarak atanmadan önce Fibabank’ın Analiz ve Geliştirme Bölüm Yöneticisi ve Departman Müdürü pozisyonlarında görev almıştı.

Tarih: 24 Nisan 2018