Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Erhan Topaç (BÜ ’75, ’77)

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) Başkanlık görevini Erhan Topaç üstlendi. Topaç; Gedik Yatırım Menkul Değerler, Gedik Yatırım Holding, Marbaş Menkul değerler şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği görevlerinin yanı sıra, Gedik Üniversitesi’nin mütevelli heyeti üyeliğini de üstleniyor. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi’nden 1975 yılında lisans ve 1977 yılında yüksek lisans derecelerini elde eden Topaç, yine Boğaziçi Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği alanında doktora çalışmaları da yürüttü.

Namık Aksel (BÜ ’93)

Namık Aksel, HSBC Türkiye Hazine ve Sermaye Piyasalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Bankacılık sektöründe 25 yıllık tecrübeye sahip olan Aksel, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’ndeki lisans eğitimini 1993 yılında tamamlamış; 2014 yılında ise Harvard Business School’da yüksek lisansını yapmıştı. 2004 yılında HSBC bünyesine katılan Aksel, 2004-2008 yılları arasında HSBC’nin Portföy Yönetimi Yatırım Grup Başkanlığı görevini üstlenmiş; 2008 yılından son görevine atanana değin ise HSBC Portföy Yönetimi Genel Müdürü olarak çalışmıştı.

Huzur Devletşah (BÜ ’92)

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nden 1992 yılında mezun olmasının ardından 1993 yılında Marmara Üniversitesi’nde İşletme alanında yüksek lisansını tamamlayan ve Lilly’de ABD, Kanada, Çin ve Japonya’dan Sorumlu Strateji ve Operasyon Biomedicines Kıdemli Direktörü olarak görev yapan Huzur Devletşah, Diyabet Uluslararası Terapötik Alan Liderliği’ne getirildi. 1998 yılında Lilly Türkiye bünyesine katılan Devletşah, 2006-2011 seneleri arasında Lilly’de Kurumsal İletişim Direktörlüğü yapmış, 2011-2016 yılları arasında ise Orta Doğu Bölgesinden Sorumlu Genel Müdürlük pozisyonunu üstlenmişti.

Oğuz Arık (BÜ ’86)

Santa Farma’nın yeni Satınalma Direktörü ilaç sektöründe 13 yıllık deneyime sahip olan Oğuz Arık oldu. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1986 senesinde mezun olan ve 1994’te Berlin Teknik Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Arık, son olarak Biofarma’da İdari Operasyonlar Direktörü pozisyonunu üstleniyordu.

Gökhan Nalbantoğlu (BÜ ’95, ’97)

1995’te Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini almasının ardından aynı kurumun aynı bölümündeki yüksek lisans eğitimini 1997 yılında tamamlayan Gökhan Nalbantoğlu, SAP Türkiye’nin Türkiye Çözüm Satış Direktörü oldu. Nalbantoğlu, daha öncesinde SAS Türkiye Genel Müdürlüğü görevinin yanı sıra IBM Türkiye Yazılım Ülke Liderliği ve MEA Bölgesi Bulut & SaaS Satış Liderliği gibi üst düzey yönetici pozisyonlarda görev yapmıştı.

Gülnihal Soydan (BÜ ’92)

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1992 senesinde mezun olan Gülnihal Soydan, Howden’ın Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi CFO’su olarak atandı. Soydan, profesyonel kariyerine Arthur Andersen’da vergi danışmanı olarak başlamasının ardından global sigorta brokerliği alanında insan kaynakları, hukuk, uyumluluk ve BT alanlarında üst düzey yönetici pozisyonlar üstlenmişti.

Hande Genç (BÜ ’98)

1998’de Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ndeki lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2000 yılında Marmara Üniversitesi’nde Örgütsel Davranış alanında yüksek lisans yapan Hande Genç, SAP Türkiye Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölge İnovasyon ve Dijital İş Hizmetleri İK Direktörü oldu. Profesyonel hayatına bir telekom firmasında İK uzmanı pozisyonuyla atılan Genç, yeni görevinden doğacak bölgesel sorumluluklarıyla birlikte SAP Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini de sürdürecek.

Semra Özcan (BÜ ‘94)

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın Genel Müdürlüğü görevini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1994 yılında mezun olan Semra Özcan üstlenecek. İş hayatına Garanti Bankası’nda başlayan Özcan, 2003 yılına dek Garanti Bankası’nda müfettişlik ve Teftiş Kurulu’nda insan kaynakları, eğitim ve teknolojiden sorumlu kıdemli müfettişlik pozisyonlarında çalışmasının yanı sıra aynı kurumda beş farklı şubede şube müdürlüğü görevlerini de üstlenmişti.

Egemen Atış (BÜ ’04)

2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Executive MBA alanında yüksek lisans yapan Egemen Atış, Continental Türkiye ekibinin Ticari Operasyonlar Direktörü olarak görev yapacak. Atış, Continental bünyesine katılmasından önce pazarlama direktörlüğü, pazarlama ve satış genel müdür yardımcılığı ve icra kurulu üyeliği gibi çeşitli yönetici pozisyonlarda yer almıştı.

Aslı Arbel (BÜ ’06)

Microsoft’un Türkiye Kurumsal İletişim Direktörlüğüne Aslı Arbel getirildi. 2002 yılında Emory Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Arbel, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Executive MBA alanında yüksek lisans yapmıştı. Arbel, son görevinden önce Vodafone Türkiye’de Kurumsal İletişim Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Tarih: 24 Mayıs 2018