Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın kariyer izleri...

CENGİZ IŞIKARA (BÜ ’94)

Eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nde tamamlayan Cengiz Işıkara, Fevzi Gandur Logistics’te satıştan sorumlu genel müdür görevine atandı. 22 yıllık deneyiminin 11 yılında satış yöneticiliği yapan yapan Işıkara, saha satış sorumlusu olarak işe başladığı DHL Worldwide Express’te birçok farklı görevde bulundu.

KADİR ŞENER (BÜ ’05)

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 2005 yılında mezun olan Kadir Şener, Microsoft’ta yurt içi ve yurt dışında çeşitli görevlerde bulunduktan sonra son olarak Microsoft Orta ve Doğu Avrupa bölgesi bulut ve kurumsal çözümler grup direktörlüğü görevini yürütüyordu. Şener, Microsoft Orta Doğu ve Afrika bölgesi teknoloji strateji direktörü olarak atandı.

KUTAY KARTALLIOĞLU (BÜ ’98)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Kutay Kartallıoğlu CarrefourSA’nın genel müdürlüğüne atandı. Kariyerine Shell Türkiye finans departmanında iç kontrolör başlayan, ardından Garanti Bankası’nda management trainee olarak çalıştıktan sonra kredi analisti olarak görev yapan Kartallıoğlu son olarak CarrefourSA’da CFO olarak görev yaptı.

GÜNEŞ ONAR (BÜ ’98)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 1998 yılında bitiren Güneş Onar başbakan yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı müsteşarlığına atandı. Uzun yıllar Dışişleri Bakanlığı’nda diplomat olarak çalışan Onar, bir süredir Cumhurbaşkanlığı’nda danışmanlık ve siyasi işler müdürlüğü görevini yerine getirmekteydi.

ŞEVKİ ACUNER (BÜ ’76)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Şevki Acuner Ukrayna Demiryolları Ukrzaliznitsa Denetim Kurulu’na atandı. Şevki Acuner, EBRD Türkiye Direktörlüğü’nden sonra 2013 yılında Ukrayna’daki görevine başlamıştı.

ESRA ÖGE (BÜ ‘08)

Boğaziçi Üniversitesi’nin Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans Programı’ndan 2008 yılında mezun olan Esra Öge, Aksigorta’da strateji ve transformasyondan sorumlu genel müdür yardımcılığı pozisyonuna getirildi. Kariyerine 2006 yılında Hacı Ömer Sabancı Holding’de risk yönetimi uzmanı olarak başlayan Esra Öge, 2010 yılında Aksigorta’ya katıldı. Öge, stratejik planlama, banka sigortacılığı, pazarlama alanlarında yönetici ve müdür pozisyonlarında görev yaptı; Ageas ile ortaklık süreci, strateji ve iş modeli tasarımı, uygulama süreçlerini yönetti.

AYŞE NUR HANANEL (BÜ ’03)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü 2003 mezunlarından Ayşe Nur Hananel, Pfizer Türkiye nadir hastalıklar iş birimi lideri olarak atandı. Hananel daha önce Pfizer Orta Doğu ve Avrupa bölgesi nadir hastalıklar kıdemli pazarlama uzmanı olarak çalışıyordu.

UMUT ZENAR (BÜ ’03 ’10)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden olan Zenar, 2010 yılında Executive MBA programını yine aynı üniversitede tamamladı. Kariyerine 2003 yılında Zorlu Enerji Grubu’nda iş geliştirme ve planlama uzman yardımcısı olarak başlayan Umut Zenar, AkçanSA’da genel müdür koltuğuna oturacak.

ALPAY SELÇUK (BÜ ’95)

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ndeki eğitimini 1995 yılında tamamlayan Alpay Selçuk, Goodyear Lastikler T.A.Ş tüketici lastikleri direktörü olarak atandı. Alpay, 20 yıllık uluslararası deneyimi ile lastik sektörünün farklı iş kollarında çalıştı.

MEHMET GÖKMEN UÇAR (BÜ ’98)

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü 1998 yılında tamamlayan Mehmet Gökmen Uçar, Odeabank’ın strateji ve iş geliştirmeden sorumlu genel müdür yardımcısı oldu. Uçar, 20 yıla yakın bir süre ulusal ve uluslararası banka ve kurumlarda yöneticilik görevlerinde bulundu.

MEHMET KOYUNCUOĞLU (BÜ ’02)

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 2002 yılında mezun olan Mehmet Koyuncuoğlu Doğuş Yayın Grubu satış grup başkanlığına atandı. Çalışma hayatına 2002’de Nestle’de başlayan Koyuncuoğlu, uzun yıllar çeşitli şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalıştı.

ÖZGÜN ŞAHİN (BÜ ’05)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 2005 mezunu Özgün Şahin MNG Kargo’da ticari faaliyetlerden sorumlu genel müdür yardımcılığı pozisyonuna getirildi. Şahin daha önce Alarko Turizm Grubu’nda ürün müdür yardımcısı olarak çalıştı.

Tarih: 25 Temmuz 2018