Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

ASLI DE MUNNINK (BÜ ’91 ’93)

1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Yüksek Mühendisliği mezunu olan Aslı de Munnink, Borusan Otomotiv’in Dijital Dönüşümden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (CDO) olarak atandı. Munnink kariyerine Stuttgart Üniversitesi’nde asistan olarak başlamış ve en son Cisco EMEA bünyesinde İçerik Yönetici Editörü olarak görev yapmıştı.

FIRAT MÜMTAZ ASYALI (BÜ ’97 ’00)

Daha önce çok sayıda eğitim grubunda üst düzey yönetici olarak çalışan Fırat Mümtaz Asyalı, SANKO Okulları Genel Müdürlüğü’ne atandı. Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü lisans mezunu olan ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde yetişkin eğitimi üzerine yüksek lisans eğitimi alan Asyalı, 2000-2002 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim elemanı olarak ders de vermişti.

SERDAR ÖNER (BÜ ’98 ’00)

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programlama Bölümü mezunu olan Serdar Öner, CPM Yazılım’da genel müdür olarak görev yapmaya başladı. 1996 yılında IBM Türkiye’de kariyerine başlayan Öner’in bilişim sektöründe 20 yıla yakın deneyimi bulunuyor.

SÜLEYMAN BİLİCİ (BÜ ’86)

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği 1986 yılı mezunu Süleyman Bilici, ISS Catering Genel Müdürü olarak atandı. Bilici, daha önce Pegasus Airlines, Yıldız Holding, Pepsi Bottling Group gibi firmalarda görev yapmıştı.

HANDAN BOYCE (BÜ ’87)

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın Genel Müdürü Handan Boyce oldu. Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü mezunu ve 30 yıldır turizm sektöründe çalışan Boyce, daha önce Haliç Kongre Merkezi’nin genel müdürlüğünü de yürütmüştü.

OZAN TEMİZKAN (BÜ ’01)

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü 2001 yılı mezunu Ozan Temizkan, ünlü ilaç firması Abdi İbrahim’e Abdimed Şirket Yöneticisi olarak atandı. Kariyerine L’Oreal’de başlayarak sırasıyla Ürün Müdürü, Pazarlama Müdürü ve Bölüm Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Temizkan, en son Sanofi Fransa’da Stratejik Ticari Dönüşüm Projeleri Lideri olarak görev yapmıştı.

BERNA AKYÜZ ÖĞÜT (BÜ ’96 ’07)

English Home Genel Müdürü olan Berna Akyüz Öğüt, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. En son Pladis Global’de Global Pazarlama Başkan Yardımcısı olarak çalışan Öğüt’ün bilişim, telekom ve hızlı tüketim gibi farklı sektörlerde deneyimleri bulunuyor.

LÜTFULLAH KUTLU ( BÜ ‘91)

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Lütfullah Kutlu GEO Koleji’nde CEO’luk koltuğuna oturdu. Kariyerine Mis Süt Sanayi A.Ş’de başlayan Kutlu, daha önce çok sayıda firmada üst düzey görevlerde bulundu.

Tarih: 12 Ağustos 2018