Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

İZAK BARON (BÜ ’82)

Eli Lilly, Wyeth, Lundbeck ve Amgen İlaç’ta çalışan Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü 82 mezunlarından İzak Baron, en son finans danışmanı olarak çalıştığı Takeda Türkiye’de finans direktörü pozisyonuna atandı.

PINAR KURİŞ (BÜ ’95, ’97, ’02)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 95’te lisans, 97’de yüksek lisans, 2002’de doktora derecelerini alan Pınar Kuriş, QNB Finansbank ve Cigna’nın ortaklığında faaliyet gösteren emeklilik ve hayat sigortası şirketi Cigna Finans’ın yeni CEO’su oldu. Kuriş son dört yıldır Burgan Bank’ta perakende ve özel bankacılık genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.

ARDA ERMUT (BÜ ’04)

2005 yılında Başbakanlık İstanbul Ofisi’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak işe başlayan, ardından T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın kurulmasıyla birlikte başkan yardımcısı olarak çalışan ve son olarak bu kurumun başkanlığını yürüten Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 2004 mezunlarından Arda Ermut, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin başkanlığına getirildi.

ÜNSAL YAMANER (BÜ ’92)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ’92 mezunlarından Ünsal Yamaner, son olarak “Global Baking Center” koordinatörü olarak çalıştığı Lesaffre’de Türkiye genel müdürlüğü görevine getirildi. Yamaner daha önce Dosu Maya genel müdürü olarak çalışmıştı.

EMRE TURANLI (BÜ ’02)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü 2002 mezunlarından Emre Turanlı, en son Almanya, Avusturya ve İsviçre bölgesi perakende satışlar pazarlama müdürü olarak görev yaptığı Shell’de, Shell büyüyen pazarlar filo çözümleri genel müdürü konumuna getirildi.

AYÇA MUTLUER BAYRAKTAR (BÜ ’99)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü ’99 mezunlarından Ayça Mutluer Bayraktar, Unilever’de başlayıp PepsiCo ve Dominos Pizza’da sürdürdüğü kariyerini D&R’da sürdürüyor. Mutluer Bayraktar, D&R’ın pazarlama ve kategori yönetimi genel müdür yardımcısı pozisyonuna getirildi.

KAĞAN KEKLİK (BÜ ’97)

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu Kağan Keklik, Sanofi Türkiye Temel Ürünler ve Jenerikler İş Birimi’nin liderliğine getirildi. Sanofi bünyesine 2009 yılında katılan Keklik’in kıdemli ürün müdürü, pazarlama müdürü ve birinci basamak satış direktörlüğü gibi deneyimleri de bulunuyor.

UMUT ZENAR (’03 ’10)

Sabancı Topluluğu şirketlerinden Akçansa’nın genel müdürlük görevine Boğaziçi Üniversitesi mezunu Umut Zenar atandı. Zenar 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra kariyerine Zorlu Enerji Grubu’nda İş Geliştirme ve Planlama Uzman Yardımcısı olarak başladı. Zenar aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA Programı 2010 mezunu.

BAHADIR TÜTÜNCÜ (BÜ ‘06)

Bereket Döner’in yeni genel müdür yardımcısı Bahadır Tütüncü oldu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve MBA mezunu Bahadır Tütüncü, daha önce Unilever, Yıldız Holding ve Türk Telekom’da da üst düzey görevler yapmıştı.

SERTAÇ ŞENER (BÜ ’99)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ’99 mezunlarından Sertaç Şener, HMD Global Türkiye müdürü olarak görevlendirildi. Daha önce Nokia ve Microsoft’ta önemli görevlerde bulunan Şener, en son Hopi’de satış ve pazarlama genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Tarih: 26 Eylül 2018