''Mezunlarla Açık Ders''ler “Ekonominin Halleri” dizisiyle başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına yönelik “Mezunlarla Açık Ders” programı kapsamında, ‘’Ekonominin Halleri” dizisinde ilk ders 22 Kasım, Perşembe günü, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Pamuk tarafından verilecek. Saat 19:30’da Albert Long Hall’de başlayacak Açık Ders’te “Tarihsel Bir Bakış Açısı ile Bugünün Türkiye Ekonomisi” konusu ele alınacak. Seminer dizisi Kasım-Nisan ayları arasında, her ay farklı bir konuda gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel ve toplumsal konulara ilgi duyan herkes için başlattığı ‘Açık Ders’ler bu kez Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına özel bir programa dönüştürüldü. Mezunlar, ‘’Ekonominin Halleri’’ ders dizisi kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyelerinin vereceği derslerle, okul sıralarına ve öğrencilik günlerine tekrar dönerek ekonomi alanındaki son gelişmeleri bu alanın en yetkin akademisyenlerinden dinleyerek bilgi ve birikimlerini güncelleme fırsatı bulacaklar.

“Mezunlarla Açık Ders” etkinliğinin ilk serisinin teması olan “Ekonominin Halleri”nde iktisat tarihinden davranışsal iktisata, sürdürülebilir kalkınmadan alternatif ekonomilere kadar geniş bir yelpazede farklı konular işlenecek.

Sınırlı sayıda yer olması nedeniyle Boğaziçi mezunlarının online form doldurarak kayıt olabilecekleri ‘Mezunlarla Açık Ders’ seminer dizisi Kasım-Nisan ayları arasında, her ay farklı bir konuda Demir Demirgil Salonu’nda gerçekleşecek.

‘’Ekonominin Halleri” serisi kapsamında ilk ders 22 Kasım, Perşembe günü, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Pamuk tarafından verilecek. Saat 19:30’da başlayacak Açık Ders’te “Tarihsel Bir Bakış Açısı ile Bugünün Türkiye Ekonomisi” konusu ele alınacak.

‘’Ekonominin Halleri” Açık Ders serisi yeni dönem programı kapsamında, bu dönem sırası ile; 20 Aralık tarihinde, Prof. Dr. Fikret Adaman’ın “Çaresiz (miyiz?) Neoliberalizm ve Alternatif Yaklaşımlar”, 17 Ocak tarihinde Prof. Dr. Ünal Zenginobuz’un "Bağımsız Düzenleyici Kurumlar ve Ekonomik Performans", 21 Şubat tarihinde Prof. Dr. Gökhan Özertan’ın "Türkiye'nin Tarım Politikaları: Kısırdöngülerden neden çıkamıyoruz?", 21 Mart tarihinde Prof. Dr. Begüm Özkaynak’ın “Yeşil Ekonomide Neredeyiz?” ve 18 Nisan tarihinde Doç. Dr. Yiğit Gürdal’ın “Ekonomi Deneylerinden Neler Öğrendik?” başlıklı seminerler izlenebilecek.

Başvuru formu linki: https://goo.gl/forms/84oDOd4JdHDOu0Qi1

İletişim için: buplus@boun.edu.tr