Mustafa Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı’ndan Boğaziçi’ne iki ödül

Mustafa Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı 2015 Yılı Ödülleri açıklandı.
Yrd. Doç. Dr. Evren Özarslan

Prof. Dr. Okyay Kaynak

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Emeritus öğretim üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak, bilimsel çalışma ve araştırmalarıyla bilime uluslararası düzeyde önemli bir katkıda bulunmuş olan ya da bilimsel bulgularıyla ülkenin gelişmesine önemli bir yarar sağlamış olanlara verilen Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Evren Özarslan ise araştırmalarıyla bilim alanlarından birinin gelişme­sine katkıda bulunan ya da bu alanda ülke sorunlarının çözümüne yardımcı olan genç araştırmacılara verilen Araştırma Teşvik Ödülü’nü almaya hak kazandı.

 

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Emeritus öğretim üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak ile Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Evren Özarslan bilimsel çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü. Kaynak ve Özarslan’a ödülleri 21 Aralık tarihinde ODTÜ’de düzenlenecek törenle sunulacak.

 

Prof. Dr. Okyay Kaynak kimdir?

Prof. Dr. Okyay Kaynak, 1969 yılında lisans ve sonrasında 1972 yılında doktora eğitimini İngiltere’de University of Birmingham’da tamamladı. 1972’den 1979’a dek endüstri alanında birçok pozisyonda çalışan Kaynak, 1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. O zamandan beri Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik bölümlerine başkanlık yapmış olan ve Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde de direktörlük yapan Kaynak’ın şu anda halen UNESCO’nun Mekatronik Kürsüsü Profesörlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi Mekatronik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü gibi görevleri bulunuyor.

Yrd Doç. Dr. Evren Özarslan kimdir?

University of Illinois, Fizik departmanından 1999 yılında mezun olan Özarslan, 2003 yılında University of Florida’da Biyomedikal Mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ardından aynı üniversitenin Fizik Bölümü’nden doktora diplomasını 2004 yılında aldı. Boğaziçi Üniversitesi’nden önce Harvard Tıp Okulu’nda eğitim veren Özarslan, “manyetik rezonans spektrum ve görüntü analizi” konusunda uluslararası düzeyde üstün nitelikli bilimsel çalışmaları nedeniyle, doğa bilimleri alanında fizik bilim dalında verilen 2014 Yılı Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü’nü de almaya hak kazanmıştı.

Mustafa Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Hakkında

ODTÜ eski rektörü Mustafa N. Parlar’ın anısını yaşatmak üzere 1981 yılında kurulmuş ve yüksek öğretime destek sağlamak üzere faaliyet göstermektedir. Vakıf, özellikle üniversite ve endüstri ilişkilerini geliştirmek, bilimsel araştırmalara ve araştırmacılara destek olmanın yanı sıra, seçkin bilim adamlarının ve uygulamacıların, tüm bilim alanlarındaki araştırma ve uygulama çalışmaları ile hizmetlerini değerlendirmek, yetkin­liklerini belgeleyerek çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla her yıl Onur, Bilim, Hizmet, Araştırma Teşvik,Teknoloji ve Özel Ödüller vermektedir.

http://www.parlar.org.tr/

 

  • Prof. Dr. Okyay Kaynak