Öğrenciler Hazırlık Danışmanları ile Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde buluştu

Boğaziçi Üniversitesi Hazırlık Danışmanları, öğrencilere yönelik destek ve koordinasyon faaliyetleri kapsamında 22 Aralık tarihinde Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nü ziyaret etti.

Bütün bölümlerin Hazırlık Danışmanı’nın katıldığı, YADYOK Binası’nda düzenlenen toplantıya hazırlık öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda bölümlere dair bilgi verildi;  deneyimler aktarılarak, öğrencilerin soruları yanıtlandı. Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde sosyal imkânların geliştirilmesi yönünde öğrenci taleplerinin de dile getirildiği toplantıda başta ulaşım sorunu olmak üzere kampüsteki sosyal olanaklar konusundaki ihtiyaçlar dinlendi. Ayrıca öğrencilerin hazırlık döneminde zamanı verimli kullanmak, bölüme hazırlık,  kariyer hedefleri gibi konulara dair soruları yanıtlandı.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci İşleri Dekanı Prof. Dr. Biray Kolluoğlu, bu toplantının öğrenciler ile Boğaziçi Üniversitesi’nin öğretim kadrosu arasında iletişim kanallarını güçlendirmek, öğrencilerin bölümleriyle ilişkilerini canlı tutmalarına yardımcı olmak ve öğrencilerin sıkıntı ve sorunlarında onların yanında olmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Sarıtepe Kampüsü’ndeki en önemli ihtiyacın ulaşım olduğunu belirten Biray Kolluoğlu bu konuda somut çözümler sunulması yönünde çalışıldığını belirtti. Bahar dönemi için iyileştirmeler yapılmasının planlandığını söyleyen Kolluoğlu 2015-2016 öğretim yılında toplu ulaşım sorunun çözülmesinin hedeflendiğini belirtti.

Benzer toplantı ve ziyaretlerin her dönem başında tekrarlanacağını belirten Prof. Dr. Biray Kolluoğlu, 2. Dönem de Kuzey Kampüs’teki YADYOK öğrencilerine yönelik bir toplantı planlandığını ekledi.