Öğrenciler için kampüste yeni bir mekân: SLounge

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs, öğrencilerin dinlenip aynı zamanda rahat ve sessiz bir ortamda çalışabilecekleri yeni bir mekâna kavuştu.

2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi’ndeki sözleşmesi sona eren Starbucks alanında hizmete giren SLounge (Student Lounge), kampüste bir süredir gündemde olan kapalı alan ihtiyacına çözüm önerisi olarak 6 Ekim 2015 tarihinde öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fikret Adaman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Mumcu ve Öğrenci İşleri Dekanı Prof. Dr. Biray Kolluoğlu’nun yanı sıra öğrencilerin de katılımıyla hizmete giren yeni mekân, oturma ve dinlenme grupları ile birlikte toplantı düzenine imkân veren iç mimarisiyle öğrencilerin ve aynı zamanda hocaların buluşup sohbet edebilecekleri, ders çalışabilecekleri ve dinlenebilecekleri şekilde düzenlendi. Gülay Barbarosoğlu, açılışta öğrencilerle sohbet ederek yeni mekânın hem şık hem de rahat bir düzenlemeyle öğrencilere tahsis edildiğini ve bu mekânın öğrencilerin içinde yaşadıkça sahip çıkacakları bir alan olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Oturma düzeninde yaklaşık 60 kişiyi ağırlayan mekânın öğrencilere tahsis edilmesi sürecinde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden gelen talepler ve öneriler okul yönetimince değerlendirildi ve mimari proje bu ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirildi.

Hali hazırda SLounge (Students Lounge) adıyla anılmakla birlikte, öğrencilerden gelecek yeni isim önerilerine açık olan mekânın mimari projesini Anonim Mimarlık gerçekleştirdi. Mimari projenin uygulama ve kontrol süreçleri ise Boğaziçi Üniversitesi Yapı İşleri Müdürlüğü’nden Ebru Akkol denetiminde gerçekleştirildi.

 

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi