Osmanlı’dan günümüze dansın gelişimi

Boğaziçi Üniversitesi’nin başlattığı ‘Kitaplar Arasında’ projesinin yeni konusu Osmanlı’dan Cumhuriyet’e dansın tarihsel gelişimi olacak. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Arzu Öztürkmen’in “Rakstan Oyuna: Türkiye'de Dansın Modern Halleri” kitabı çerçevesinde gerçekleştirilecek sohbette dansın geçmişten günümüze geçirdiği evrim konuşulacak.

Boğaziçi Üniversitesi’nin entelektüel canlılığından ilham alarak ortaya çıkan BU+ oluşumu

‘Kitaplar Arasında’ projesiyle kitapları akademik dünyanın sınırlarından çıkarıp yeni okurlarla buluşturmaya devam ediyor. ‘Kitaplar Arasında’ projesinin 11 Mart’taki konuğu Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Arzu Öztürkmen’in Rakstan Oyuna: Türkiye'de Dansın Modern Halleri” kitabı olacak.

Osmanlı’dan günümüze dansın tarihsel gelişimini inceleyen Arzu Öztürkmen kitabında, hem Osmanlı hem de Cumhuriyet döneminde dans icralarını tarihsel bağlamları içinde ele alıyor; dansın Türkiye’deki eğlence kültürüyle ilgisini ortaya koymayı amaçlıyor.

Dans alışkanlığının toplumsal ve sınıfsal konuma göre nasıl biçimlendiğini dinleyicilerle paylaşacak olan Arzu Öztürkmen 11 Mart Cumartesi günü 15.00-16.30 saatleri arasında Beyoğlu Homer Kitabevi’nde okurlarla buluşacak.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Tarih: 06 Mart 2017