Prof. Dr. Mehmed Özkan TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyesi oldu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan TÜBİTAK'ın yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nun (TÜBİTAK) yeni sisteme göre ilk yönetim kurulu üyelerinin ataması, Resmi Gazete'de 23 Ekim 2018 tarihinde yayımlandı. Mehmed Özkan daha önce TÜBİTAK, Türk Patent ve Marka Kurumu ve Türkiye Bilimler Akademisi’nde (TÜBA) çeşitli görevlerde bulunmuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yer alan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, TÜBİTAK'ın yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın yanı sıra Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Metin Orhan, İhsan Taşer, Haluk Bayraktar, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk ve Aydın Ünal'dan oluştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte TÜBİTAK Bilim Kurulunun yerine Yönetim Kurulu da ihdas edildi. Böylelikle kurumun en üst karar organı yönetim kurulu oldu. Kurumun yeni yönetiminde bilim, teknoloji, Ar-Ge ve sanayi dünyasından isimlere yer verildi.

Üyeler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı TÜBİTAK'ta 3 yıl süreyle görev yapacak ve uzmanlık ve tecrübeleri doğrultusunda kuruma katkı verecekler.