Radyo Boğaziçi ‘’Müzikte Yılın En’lerini ödüllendirdi

1992’de “Türkiye’nin İlk ve En İyi Üniversite Radyosu” olarak yayın hayatına başlayan radyo Boğaziçi, bu sene 15. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’ni düzenledi. Ödüller 3 Mayıs günü Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Üst Bahçesi’nde törenle sahiplerini buldu.

Radyo Boğaziçi üyelerinin bir sene boyunca özverili çalışmalarıyla hazırladığı oylama 28 Mart tarihinde başladı. Adaylıklar 1 Mart 2017 – 28 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılan çalışmalar değerlendirilerek belirlendi. Bir aylık oylama süresinde geniş bir kitleye ulaşılarak Müzikte Yılın En’leri seçildi ve kazanan sanatçılara ödülleri BÜMED Üst Bahçe’nin büyüleyici atmosferinde takdim edildi.

Sertab Erener ve Selda Bağcan’a Onur Ödülü

Bir sene boyunca yapılan çalışmalar arasından öne çıkanlar 22 farklı kategoride yer aldı. Kazananlar ödüllerine, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin de katılımıyla düzenlenen törende kavuştu. Oylamanın sonucunda yılın En İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı ödülünün sahibi Edis oldu. Pek çok değerli projeye imza atıp yıla damgasını vuran Hadise, En İyi Kadın Pop Müzik Sanatçısı seçildi. Simge’nin büyük beğeni toplayan “Üzülmedin mi?” şarkısı da En İyi Şarkı ödülünü kazandı. Simge ve Ozan Bayraşa’nın canlı performansı ise izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Bu sene 25. sanat yılını kutlayan Sertab Erener’e aynı zamanda 25. Yıl Onur Ödülü takdim edildi.

Yıla damgasını vuran şarkılarıyla Mabel Matiz, En İyi Alternatif Müzik Sanatçısı ve En İyi Video Klip ödüllerinin sahibi oldu. Yaptığı cover’larla büyük beğeni toplayıp bu sene ilk albümünü çıkaran Deniz Tekin ise En İyi Çıkış Ödülü’nün sahibi oldu. Deniz Tekin’in canlı performansı da törene katılanlardan tam puan aldı. Sevilen sanatçı Can Bonomo ise En İyi Albüm ödülünü kazandı. Can Bonomo ve Ceza’nın beraber seslendirdiği “Terslik Var” şarkısı ise En İyi Düet Şarkı seçildi. 1970'lerden itibaren Türkiye'de ve dünya genelinde tanınarak Türk halk müziği ve Anadolu rock tarzlarında şarkılar yapan ünlü sanatçı Selda Bağcan’a ise Onur Ödülü verildi.