SineBU'da Kasım

SineBU Kasım programında izleyebileceğiniz dokuz filmden merakla beklenen CLIMAX ve Sundance’de büyük ödülü kazanan THE MISEDUCATION OF CAMERON POST ön plana çıkıyor.

Gaspar Noé imzalı CLIMAX Cannes Film Festivali’nde The C.I.C.A.E. Art Cinema ödülünün sahibi oldu. Filmografisi dikkate alındığında sevenleri ve nefret edenleri olan filmler yapan Noé yeni filmi ile bu zıt kitleyi yine aynı anda perde karşısına oturtacak gibi görünüyor.

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST – CAMERON POST’A TERS TERAPİ 90’lar Amerika’sından, hala 41 eyalette yasal olan homoseksüellik tedavi kampında geçen bir anlatı. Kitap uyarlaması olan film, işlediği konuyu önceki yüzyılın sorunuymuş gibi ele almadığını dönem filmi klişelerine saplanmayarak etkileşim sınırlarını genişletiyor. Söylemi üzerine vaaz vermek yerine karakterlerin durumlarına odaklanmayı tercih eden film SUNDANCE Film Festivali’nde büyük ödülün sahibi oldu. Sadece üç seans gösterilecek filmi sinemaseverler kaçırmamalı!

LETO / YAZ Sovyetler’in Jim Morrison’ı yakıştırması yapılan KINO grubu şarkı yazarı ve solisti Viktor Tsoi’nin ünlü olmadan hemen önceki döneminden bir anlatı. 80’ler Leningrad’ında rock müzik ortamlarını nostaljik olmayan bir dil ve canlılıkla ele alan film, Rusya’da ev hapsinde bulunan yönetmeni Kirill Serebrennikov’a Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye adaylığı kazandırdı. Siyah beyaz dokusu, başarılı uzun sekansları ve konu edindiği yıllarda hakim olan “mod”u yansıtma kapasitesi ile LETO övgüler toplamakta.

WHITNEY anlatısının arkasındaki gazeteciliği ve kurgusunun akıcılığı ile övgüler toplayan bir belgesel. Tüm zamanların en çok ödül alan kadın müzisyeni Whitney Houston’ın hayatı ve müziğine derinlemesine değinen film Cannes’da Golden Eye ve Queer Palm için yarıştı.

Son dönem Türkiye sinemasının kuşkusuz en üretken ismi Onur Ünlü imzalı PUT ŞEYLERE yönetmenin en zorlayıcı filmi olarak konuşuluyor. Film severlerin anlamlandırma isteğini tatmin etmeyen ve geleneksel sinematografi dilinden uzak duran yapım yine de kemik seyircisini mutlu etmenin yolunu bulmuşa benziyor.

İlk gösterimini Toronto Film Festivali’nde yapan ÇİRKİN KRAL EFSANESİ yönetmen Yılmaz Güney’in hayatını, dünya ve sanat görüşünü konu edinen bir belgesel. Hüseyin Tabak’ın yönetmenliği ve anlatıcılığında ilerleyen film Yılmaz Güney’i anlamaya çalışmanın yanında, yönetmen Tabak’ın da kendini aradığı bir izlek. Yılmaz Güney’i çok yönlü perdeye taşıyan ve yedi yılda tamamlanan bu belgesel sadece iki seans gösterilecek.

Korku ve gerilim filmlerine ilham veren eserlerden kabul edilen SUSPIRIA,  yüksek görsel ve işitsel dokusunu ile 41 yıl sonra yeniden perdede. Filmi bu sene vizyonda olan aynı isimli yeniden üretilen versiyonu ile karşılaştırmalı izlemek iyi bir seçenek olabilir.

Venedik Film Festivali’nde En İyi Akdeniz filmi ödülünü alan ANONS ve Berlin Film Festivali’nde En İyi Senaryo ile Gümüş Ayı kazanmış MUSEO / MÜZE kaçıranlar için son seansları ile SineBU’da olacak.

https://sinebu.boun.edu.tr/program

SineBU
Kuzey Kampüs Yeni YADYOK Binası Kat:1
34342 Bebek
Tel: 0 212 359 48 90