SineBU'da temmuz sıcağı!

SineBU Temmuz'da dünya sinemasından 6 yeni film ve tek seansta gösterilecek bol ödüllü 5 kısa film ile yaz rehavetine alternatif sunuyor. İlk hafta kaçırmamanız gereken üç film var: THE BOOKSHOP, YOL KENARI ve ÖDÜLLÜ KISALAR.

THE BOOKSHOP İspanya’nın en önemli uluslararası film ödülleri olan GOYA’da en iyi film, yönetmen ve uyarlama ödüllerinin sahibi oldu. Fitzgerald’ın aynı adlı romanından uyarlanan film, 2. Dünya savaşı sonrası etkilerde, 1950ler İngiltere taşrasında geleneksel ve modern arasındaki çatışmayı konu ediniyor. Film, Nuri Bilge Ceylan'ın son yapıtı AHLAT AĞACI ile karşılaştırmalı izlenebilir.

YOL KENARI sinemamız için heyecan verici bir deneyim zira film, sıkı bir takipçi kitlesi olan auteur yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun ilk distopik anlatısı. Altın Portakal yerine geçen Ulusal Yarışma ve İstanbul Film Festivali’nden en iyi yönetmen ödülünü alan filmin görüntü yönetiminde SONSUZLUK VE BİR GÜN filminin de görüntüsüne imza atan Andreas Sinanos bulunuyor. Ayrıca filmi KOSMOS ile karşılaştırmalı izlemek keyifli olabilir.

MEKTOUB, MY LOVE: CANTO UNO ayın en merak dilen işi sayılabilir zira film Cannes Altın Palmiye sahibi, MAVİ EN SICAK RENKTİR’in yönetmeni Abdellatif Kechiche imzalı. Venedik’te altın aslan için yarışan film yönetmenin en coşkulu, hazcı ve hoşgörülü anlatısı olarak görülüyor. Fransa’nın güney sahil kasabasında; internetin olmadığı, VHS kasetin ve negatife fotoğraf çekilmenin hüküm sürdüğü zamanda geçen bir yaz tatilini resmeden film yapım tasarımı ile de epey övgüler toplamakta.

THE LEISURE SEEKER yol filmi sevenlerin kaçırmaması gereken bir anlatı. Venedik’te altın aslan için yarışan film aynı zamanda bir kitap uyarlaması. Geçmişin çiçek çocukları neslinden gelen; şimdilerde yaşları ilerlemiş, biri Alzheimer diğeri kanser olan çiftin belki de son yolculukları olacağını bilerek çıktıkları karavanlı seyahat “hayat” hakkında derinlere işleyen bir atmosfer yaratıyor. Filmin sadece 2 seansı olacağının altını çizelim.

ZAMA 1700lerin sonlarından bir sömürge hikâyesi. İspanya kolonizasyonunda görevli olan ZAMA, bulunduğu izbe kasabada görev yeri değişiklik haberini beklerken ironik bir şekilde özgürlük hayali kurmaktadır. Bir kitap uyarlaması olan bu anlatı sadece bu ironisi için bile izlenmeye değer.

MARY SHELLEY Frankenstein romanının ünlü yazarı Mary Shelley’in gerçek hikâyesinden bir biyo-drama. 1800ler Londra’sı fonunda geçen hikâye yazarın tutku ve öfkesini kalemine döküşüne dair zorlu bir anlatının peşinde.

ÖDÜLLÜ KISALAR
Dünyanın dört bir köşesinden, katıldıkları tüm festivallerden önemli ödüllerle ayrılan, Oscar adayı kısa filmler… Kurmacadan animasyona özenle seçilen bu kısa filmlerle unutulmaz bir sinema deneyimi sizi bekliyor!

GÖLGENİN ÖLÜMÜ / DEATH OF A SHADOW (20’)
Sevdiği kadına kavuşmak için ölülerin gölgelerini toplayan ve aşkın gücüne inanan bir adamın hikâyesi.

BİR KAHVE LÜTFEN / FRENCH ROAST (8’)
Müthiş bir mizah anlayışıyla önyargıları kırmayı başaran Fransız animasyonu.

SEN DE Mİ? / NA WEWE (19’)
1994 yılında Burundi’de yolcu dolu bir minibüste kimin nereden olduğunu anlamanın hiç de kolay olmaması…

DALGALAR / WAVES’ 98 (15’)
İç savaş sonrası hayatın gerçeklerinden hayal gücü sayesinde uzaklaşan Lübnanlı bir gencin öyküsü...

HER ŞEY GÜZEL OLACAK / EVERYTHING WILL BE OKAY (30’)
Kızını kaybetme korkusu yaşayan bir babanın aldığı zor kararın inanılmaz sonuçları.

Beğeni toplayan HEWNO BERENG ile THE WORKSHOP kaçıranlar için son seanslarıyla programda yer alacaklar.