Sinefiller Şubat’ta SineBU’da buluşuyor

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu SineBU, eleştirmenlerden övgüler almış; festivallere damga vurmuş, merakla beklenen çok sayıda önemli filmi Şubat ayında İstanbullu sinefiller için sunuyor. Bu ay Jackie, The Salesman, American Honey, Manchester by the Sea gibi önemli yapımlar gösterime giriyor. Bol ödüllü filmlerin yanı sıra Ken Loach’ın Altın Palmiye ödüllü filmi ‘’I, Daniel Blake’’ sesli betimleme ile SineBU perdesinde sinemaseverlerle buluşuyor.

Ayın seçkisinden öne çıkanlar şöyle;

 

TONI ERDMANN günümüz dünyası çılgınlığına kariyerist genç bir kadın ve babası üzerinden mizah öğeleri ile bakış atıyor. Avrupa film ödüllerinden en iyi film, en iyi senaryo, en iyi yönetmen ödüllerini alan yapım, üç saate yaklaşan akışında izleyicisini belirlediği ritmine indirdikten sonra kendi kurallarını uygulamaya başlamasıyla konuşuluyor. Film, Cannes tarihinin en yüksek eleştirmen notuna sahip.

 

 

JACKIE John F. Kennedy suikastinden sonra first lady Jacqueline Kennedy’nin hayata tutunabilme sürecini konu ediniyor. Venedik’de en iyi senaryo ödülünün sahibi ve neredeyse katıldığı tüm yarışmalarda oyuncusu Natalie Portman’a ödüller getiren yapımla; NO ve EL CLUB gibi çarpıcı filmler üretmiş Pablo Larrain Oscar’a 3 dalda aday olmuş durumda.

 

 

AMERICAN HONEY kayıp nesil-gençlik temalı bir yol filmi. 3 saate yaklaşan akışıyla bu filmi önemli yapan en belirgin özelliği üç katmanlı bir anlatıya sahip olması. Yani film dilinde bu anlatının hem dış dünyada, hem karakterler arasında hem de karakterlerin iç dünyalarında belirgin bir uyumla devinim içinde olması demek. Film etkili müzik kullanımı ve alışılmadık bitiş jeneriği ile de seyircisine yeni deneyimler vadediyor. İngiltere bağımsızı, Cannes ve Stockholm festivalleri ödüllü bu filmi kaçırmamanızı öneririz.

 

THE SALESMAN Asghar Farhadi’nin yeni filmi. A SEPARATION ve THE PAST filmlerinden sonra yönetmenin takipçilerinin büyük beklenti ile bekledikleri film Farhadi’ye şimdiden Cannes’da en iyi senaryo ödülünü getirdi. Filmin Oscar’a da aday olması ve TRUMP’ın ABD’ye girişleri kısıtlaması sonrası yönetmenin törene katılıp katılmayacağı güncel bir tartışma konusu.

 

MANCHESTER BY THE SEA Oscar’a en iyi yönetmen, film ve film dahil olmak üzere 6 dalda aday; daha şimdiden IMDB en iyi 250 film arasına girmiş bir yapım. Ağabeyinin ölümü sonrası yeğeni ile yaşamaya başlayan bir apartman görevlisinin yaşamını anlatan dram türündeki bu film birçok festivalden en iyi senaryo ödülü aldı.

 

Geçen ay gösterime giren I, DANIEL BLAKE Cannes’da Altın Palmiye’yi almıştı. Varlık ve vatandaş arasındaki bağı sorgulayan; bürokrasi ve devlet üzerine söz söyleyen film ay boyunca izlenebilecek. Film, SEBEDER’in katkıları ile sesli betimleme ile gösterimde olacak.

 

MY LIFE AS A ZUCCHINI de geçen aın sevilen filmlerinden biri olarak Şubat’ta da gösterimde yer alıyor. Stop motion tekniği ile çekilmiş film Oscar’da animasyon kategorisin adaylarından.

 

Kim Ki-duk imzalı THE NET ve Oliver Stone yönetmenliğindeki SNOWDEN filmleri ise Şubat ayı ilk haftalarında son seanslarını oynayacak.

 

Yine büyük bir merakla beklenen MOONLIGHT ve PATERSON filmleri ilerleyen haftalarda ön gösterim ve vizyon ile SineBU perdesinde olacak.

 

Detaylı program için ziyaret ediniz; https://sinebu.boun.edu.tr

 

SineBU Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu
Kuzey Kampüs Yeni YADYOK Binası Kat:1


Bü(s)k Bileti: 2 TL
Öğrenci Bileti: 3 TL (Tüm Öğrencileri Kapsar, Öğrenci Kimliği Göstermek Gerekmektedir)
Personel ve Mezun Bileti: 8 TL
Tam Bilet: 12 TL