TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne geri sayım başladı

20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilecek, Boğaziçi Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı “TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali”nde havacılıktan otomotive, su altı araçlarından alternatif enerjiye uzanan çok sayıda proje yarışacak. Türkiye’de gençlerin teknoloji üretme ve geliştirme potansiyelini artırmak ve desteklemek amacıyla düzenlenen Teknoloji Yarışmaları’na bireysel veya ekip olarak katılmak mümkün. İlgilenenler için son başvuru tarihi 1 Nisan 2018.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde yer alacak.

Boğaziçi Üniversitesi’nin paydaşları arasında yer aldığı festival, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Festival kapsamında, ortaokuldan yükseköğrenim mezunlarına kadar geniş bir yaş aralığına hitap eden ve yarışmacıların teknolojik ürünler tasarlayıp geliştirecekleri teknoloji yarışmaları, her yaş grubundan izleyiciye hitap eden havacılık gösterileri, çocuk ve gençlere yönelik aktiviteler, teknoloji girişimleri ve yatırımcılarının bir araya geleceği uluslararası girişim fuarı, teknoloji gündemine ilişkin seminerler gibi farklı aktiviteler düzenlenecek.

Teknoloji Yarışmaları

Festival kapsamında Türkiye’de teknolojinin geliştirilmesi ve üretilmesi konusunda farkındalık oluşturmak ve somut çalışmaların ortaya konulmasını desteklemek hedefleniyor. Bu kapsamda düzenlenecek olan Teknoloji Yarışmaları festivalin en önemli ayağını oluşturuyor. Havacılıktan otomotive, su altı araçlarından alternatif enerjiye uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen teknoloji yarışmaları ile Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusuna ilgilerini artırmak ve bu alanda çalışan gençlerin desteklenmesi hedefleniyor.

İha Destekli İnsansız Kara Aracı Yarışması, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, Robotaksi Yarışması, İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, Roket Yarışması, İnsansız Hava Aracı Yarışması, Model Uydu Yarışması, Yapay Zeka Yarışı başlıklı yarışma kategorilerinde belirtilen görevlerin gerektirdiği teknik bilgi ve becerilere sahip olan takımlar, yarışmalarda yer almaya hak kazanacak. Başvuru kabul edilen ve duyurulacak listede yer alan ekiplere, Festival Danışma Kurulu tarafından hazırlık süresi boyunca söz konusu kategoride istenen görevi tamamlamak için ihtiyaç duyacakları malzeme ve teknik danışmanlık desteği sağlanacak. Teknoloji Yarışmaları’na son başvuru tarihi 1 Nisan 2018 olarak belirlendi.

Her yaş ve meslek grubundan ziyaretçiye açık ve ücretsiz olan TEKNOFEST için detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://teknofestistanbul.org/ Tarih: 16 Şubat 2018