Türkiye’yi Dubai’de Boğaziçililer temsil edecek

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Royal Flush takımı, 11-14 Nisan 2016 tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek olan 2016 KPMG International Case Competition’da Türkiye’yi temsil edecek. Boğaziçi ekibi Facebook’ta düzenlenen video yarışması için 10 Nisan akşamına dek oylarınızı bekliyor!

Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri veren küresel bir firma ağı olan KPMG tarafından Şubat ayında düzenlenen Türkiye çapındaki "Ace the Case" vaka analizi yarışmasında dört Boğaziçili olarak birinciliği kucaklayan Royal Flush ekibi Aysu Şenyüz (İşletme Bölümü 4. Sınıf öğrencisi), Hamide Keskin (İşletme Bölümü 4. Sınıf öğrencisi), Tuğçe Köroğlu (Endüstri Müh. 4. Sınıf öğrencisi) ve Öykü Arslantay’dan (Kimya Müh. 4. Sınıf öğrencisi) oluşuyor. Royal Flush takımı, Dubai’deki uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

KPGM tarafından düzenlenen ‘’Ace the Case’’ yarışması, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine gerçek bir yaşam deneyimi sunmayı hedefliyor. Global iş dünyasından profesyonellerin katılımıyla iki günlük bir atölye çalışması yapılıyor. Bu çalışmayla katılımcılar analitik düşünme, vaka yazımı ve sunum teknikleri konusunda bilgi ve beceri kazanıyor.

Vaka yarışmasının ilk etabı olan Türkiye ayağında, diğer üniversitelerden katılan 65 takımı geride bırakarak birinci olan Boğaziçi Üniversitesi’nden Royal Flush ekibiyle konuştuk.

Nasıl bir araya geldiniz?

Tuğçe, Aysu ve Hamide olarak üniversite 1. sınıftan beri oda arkadaşıyız. Öykü ile Tuğçe ise hazırlıktan beri kulüpten arkadaş. Öykü’yle enerjimiz o kadar tuttu ki zamanla 5. oda arkadaşımız oldu.

Bu yarışmaya katılmaya nasıl verdiniz?

Aysu “Ace The Case” yarışmasının ilanını internette gördü ve bize haber verdi. Biz de daha önce bir vaka yarışmasına katılmadığımız için önce çekimser yaklaştık. Ancak uluslararası bir yarışmayla vaka deneyimi kazanmanın daha iyi olabileceğini düşündüğümüz için “Royal Flush” olarak katılmaya karar verdik.

Nasıl aşamalardan geçtiniz?

İnternetten CV’lerimiz ile birlikte başvurumuzu yaptık. Başvurumuzun ardından Kanadalı bir lastik firmasının uzun ve kısa vadeli stratejileri ile ilgili bize bir vaka iletildi. Biz de şirketin sorunlarına yönelik çözüm önerilerimizi belirttiğimiz bir sunum hazırladık. Şirketin bize ilettiği video mülakatı platformu üzerinden sunumumuzu yaptık. Daha sonra, her takımın 4’er kişiden oluştuğu 65 grup arasından ilk altı takımdan biri seçilerek finale kaldığımıza dair e-mail aldık.

Ace The Case’de neler oldu?

İki gün süren “Ace The Case” etkinliğinin ilk günü vaka çözümüyle alakalı bir eğitim düzenlendi. İkinci gününde ise Katar’ın 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonu sırasında karşılaştığı sorunlar ile ilgili bir vaka çözdük. Vakayı çözmemiz ve sunumu hazırlamamız için 3 saat verildi. Tüm takımlar kendi çözümlerini jüriye sundu. KPMG’ nin şirket ortaklarından ve kıdemli yöneticilerinden oluşan jüri, sorunların analizi, bunlara getirilen çözümlerin uygulanabilirliği, sunum yeteneği ve takım ruhu gibi kıstaslara göre takımımız birinci seçildi. Bu yarışmada Boğaziçi Üniversitesi’nden birinci seçilen ilk takım olmanın mutluluğunu yaşadık.

Bundan sonra ne olacak ?

Türkiye elemelerinin birincileri olarak 11-14 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleşecek “KPMG Uluslararası Vaka Analizi Yarışması”na katılacağız. 22 farklı ülkenin en iyi okullarının lisans, master ve doktora öğrencilerinden oluşan takımların yarışacağı bu organizasyonda Türkiye’yi temsil edeceğiz.

Yarışma öncesinde bir  de video yarışması düzenlendi, biraz anlatır mısınız?

Uluslararası yarışmaya katılacak 22 takım kendi takımlarını, yaşadıkları şehri ve ülkelerini tanıtan bir video hazırladı. Biz de kendi çektiğimiz video ile takımımızı ve İstanbul’u elimizden geldiğince tanıtmaya çalıştık. Facebook üzerinden gerçekleşen oylamayla bu videolar arasından en çok oy alan takım birinci seçilecek. Biz de bu konuda üniversitemizin desteğini bekliyoruz. Tüm takımların videolarının yer aldığı https://www.kicc.website adresinden “Team Turkey” e oy vererek bize destek olabilirsiniz.

Yarışmada neler olacak?

Dubai’de gerçekleşecek yarışmada üç gün boyunca vaka çalışması yapacağız. 22 farklı ülkeden finale çıkacak ilk üç takım belirlenecek ve etkinliğin son günü tüm katılımcıların önünde sunumlarını yapacak finalistler arasından birinci olacak takım aynı zamanda ülke jüri tarafından belirlenecek. Uluslararası yarışmadaki jüri, farklı ülkelerden KPMG şirket ortakları ve üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, takımlara verilecek vakalarla ilgili sektörlerin yöneticilerinden oluşacak.

Birinciliği kazanan takımın ödülü ne olacak?

Uluslararası yarışmada birinci olacak takıma Emirates Havayolları’ndan istediği bir destinasyona gidiş dönüş uçak bileti hediye verilecek.

Royal Flush takımının İstanbul videosunu izlemek ve oylamak için:

https://www.kicc.website/v/meet-team-turkey---kicc-2016