Üniversite öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi ve Siemens işbirliğiyle sağlıkta yenilikçi projeler geliştirecek

Boğaziçi Üniversitesi ve Siemens sağlık teknolojilerinde yenilikçi projeleri destekleyen ortak bir sertifika programına imza attı. Siemens’in farklı ülkelerde yürüttüğü programın Türkiye Merkezi (Hub of Turkey), 2016 ve sonraki yıllarda Boğaziçi Üniversitesi olacak. Türkiye’de tüm üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık ve ücretsiz olan programın akademik koordinatörlüğünü ise Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Burak Acar üstleniyor.

Boğaziçi Üniversitesi ile Avrupa’nın en büyük teknoloji şirketlerinden Siemens’in hızla değişen sağlık sektöründe hastaların önündeki mali ve klinik zorlukları çözerek daha verimli sonuç alınması yolunda geliştirdiği Siemens Healthineers işbirliğiyle özgün bir sertifika programı oluşturuldu.

“İnovasyon Yönetimi ve İnovasyon Liderliği Sertifika Programı (IMLEAP)” üniversite öğrencileri arasında inovasyon kültürünü yaygınlaştırmanın yanı sıra sağlık teknolojileri konusunda yenilikçi projeler ortaya çıkmasını hedefliyor. Program sonunda kazanan ekip Almanya’da düzenlenen Innovation Research Lab Exhibition’da projesini sergileme fırsatı bulacak.

Boğaziçi Üniversitesi, Siemens Healthineers ile önemli bir işbirliğine imza attı. Inovasyon kültürünü üniversite öğrencilerine aşılamayı, inovasyon yönetimi konusunda temel eğitim vermeyi ve sağlık teknolojilerinde yeni projeler ortaya çıkmasını amaçlayan sertifika programını Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Innovation Think Tank beraber yürütüyor. Programın akademik koordinatörlüğü görevini ise Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Burak Acar üstlendi.

Programa başvurular web sitesinden elektronik olarak Ekim ayının ikinci haftasına kadar alınacak. 60 katılımcının yer alması beklenen sertifika programında katılımcıların seçilmesi IMLEAP Akademik Direktörü ve Program Direktörü tarafından belirlenecek. Kasım ayında başlayacak program Türkiye’de tüm üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Programın yürütülmesi sırasında her bir proje ekibine biri Boğaziçi Üniversitesi’nden diğeri Siemens’ten olmak üzere iki danışman atanacak. 2017’nin Mart ayında gerçekleşecek projelerin final sunumunun ardından jüri değerlendirmesi tarafından ödüle layık görülen bir proje ekibi Almanya Erlangen’de her yıl düzenlenen Innovation Research Lab Exhibition’da projesini sergileme şansını elde edecek.

Ayrıca, Siemens tarağından seçilen katılımcılar Siemens Türkiye veya Siemens Almanya’da stajyer pozisyonlarında değerlendirmeye alınacak.

Sertifika programının sonunda programı başarıyla tamamlayan katılımcılara “İnovasyon Yönetimi Sertifikası”, geçmiş yıllarda bu sertifikayı alarak tamamlamış katılımcılara ise “İnovasyon Liderliği Sertifikası” verilecek.
Programın yürütülmesi sırasında her bir proje ekibine, biri Boğaziçi Üniversitesi’nden diğeri Siemens’ten olmak üzere iki danışman/mentor atanacak. 2016- 2017 dönemi için mentör isimleri şöyle belirlendi:

Boğaziçi Üniversitesi: Burçin Ünlü, Esin Öztürk Işık, Evren Samur, Hamdi Torun, Suzan Üsküdarlı

Siemens Türkiye: Efsun Keçe Saraç, Enis Sonemel, Erdem Alptekin, Gürdal Şahin, Mehmet Ayçin

Program içeriği ve takvim ile ilgili detaylı bilgi için:
https://imleap.boun.edu.tr