Ünlü piyanist Özgür Aydın ‘’Son Sonatlar’’ ile Boğaziçi’nde …

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, Mart ayını uluslararası başarılara imza atan piyanist Özgür Aydın ile açıyor.

Piyano Günleri kapsamında 4 Mart akşamki ‘Son Sonatlar’ başlıklı konserinde Schubert’in D.960 numaralı ve Beethoven’ın Op.111 numaralı son sonatlarını çalacak.

Müzik dünyasının en önemli yarışmalarından biri sayılan ARD Münih Uluslararası Piyano yarışmasını kazanarak yurt dışında sesini duyurmaya başlayan Özgür Aydın, artık günümüzün önde gelen genç piyanistlerinden biri olarak kabul ediliyor.

1972 yılında Amerika'nın Colorado eyaletinde doğdu, piyanoya Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Semra Kartal ile başladı. Ardından Londra Kraliyet Müzik Koleji'nde İngiliz piyanist Peter Katin ile çalıştı. Daha sonra Alman Devlet Bursu DAAD'ı kazanarak Hannover'de Prof.Kammerling'in "Konser Solistliği" öğrencisi oldu. Ayrıca Andras Schiff, Tatiana Nikoleva, Anatol Ugorski, Leon Fleischer ve Dmitri Bashkirov gibi büyük müzisyenlerle de çalışma fırsatı buldu. Berlin'de yaşayan sanatçı, bir yandan dünyanın en ünlü sahnelerinde çağımızın büyük kemancılarından Midori ile oda müziği konserleri veriyor, bir yandan da solo kariyerini yoğun bir şekilde sürdürüyor.