‘’Yalnızların dili’’nden konuşan bir gençlik romanı

2000’lerin başından bu yana yayımladığı romanlarla edebiyat dünyasında dikkat çekici bir ses olan Boğaziçi mezunu Neslihan Acu’dan yeni bir kitap…

Boğaziçi Üniversitesi  Endüstri Mühendisliği 1982 mezunu Neslihan Acu'nun ilk genç / yetişkin (young adult) romanı Z Yalnızlığı, ON8 Yayınevi'nden çıktı.

Acu, ilk gençlik romanında yalnızların dilinden konuşuyor. Sistemin hoyratça kenara ittiği gençleri, özenli dokunuşlar ve etkileyici ifadelerle sarmalayan yazar, başrolü hak edene veriyor.

İlkgençliğin doğal hüzünlerini, dış etkenleri ve gelecek kaygısını anlatıyor. Yaşamın sert köşelerini, törpüleme gereksinimi duymadan, tüm gerçekliğiyle gözler önüne seren roman, körpe hayallerle umudu büyütüyor.

Neslihan Acu, Boğaziçi’nde öğrenciyken yazmaya başladı, bazı edebiyat ve çeviri dergilerinde yazı ve çevirileri yayımlandı. Uzun yıllar mühendislik ve tekstil pazarlamacılığı yapan Acu, 2003–2009 yılları arasında İzmir Life dergisinde röportajcı olarak çalıştı. 2004 yılında ilk romanı Meltem K’yı Kim Öldürdü yayımlandı. Daha sonra Kadından Donkişot Olmaz (2004), Ne Güzel Bir Hiçlikti Aşk (2006) ve Kuzgunun Şarkısı (2007) romanları yayımlandı. 2008 yılından bu yana Medyatava internet sitesinde medya yazıları, zaman zaman da kitap ve film eleştirileri yazıyor. Acu, çizgi roman koleksiyonu yapıyor, aynı zamanda bir sinema ve caz tutkunu.

Yeni kitabıyla 19 ve 20 Kasım Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşan yazarın önceki kitapları arasında ayrıca Artık Ayrılsak Diyorum ve İyi Tanrının Çocukları (Doğan Kitap) da bulunuyor.

Tarih: 21 Kasım 2016