Yapım Mühendisliği ve Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’na başvurular 11-18 Aralık’ta

Türk inşaat şirketleri, gerek yurtiçi gerekse yurtdışında önemli projelerde görev alabilecek donanımda mühendislere günümüzde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Bu da uzmanların hem ileri inşaat teknikleri hem de proje yönetimi anlamında yeni beceriler edinmesini gerekli kılıyor. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün Tezsiz Yüksek Lisans Programları kapsamında 2014-2015 akademik yılından bu yana sürdürdüğü Yapım Mühendisliği ve Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı, İngilizce sunulan eğitimiyle bu alanda yetkin uzmanlar yetiştiren en nitelikli eğitim programların başında geliyor. Program, 2017-2018 Bahar dönemi başvurularını 11-18 Aralık 2017 tarihleri arasında kabul edecek.

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından 2014-2015 akademik yılında başlatılan Yapım Mühendisliği ve Yönetimi (YMY) Tezsiz Yüksek Lisans Programı başvuruları bu dönem 11-18 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yapım Mühendisliği ve Yönetimi Programı, inşaat projeleri kapsamında süreçlere, teknolojiye, finansa ve çevreye ilişkin zorluklarla karşılaşıldığında çözüm üretilebilmesi için gerek teori gerek uygulamaya yönelik becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Program mezunları proje yönetimi, strateji, finans, sürdürülebilirlik, çevre ve veri analizi gibi yeni eğilim ve uzmanlık alanlarında geliştirdikleri yetkinliklerle kariyerlerini ilerletme fırsatı yakalıyor.

Üç yarıyıl içinde 34 kredilik dersin ve bir projenin tamamlanacağı biçimde planlanmış olan program, yapım yönetimi alanında deneyimi olmayan inşaat mühendisleri ile diğer mühendislere ve mimarlara yapım yönetimi konusunda uzmanlık kazandırmanın yanı sıra, kendilerini geliştirmek isteyen yeni mezunlara, bilgilerini güncellemek isteyen yöneticilere ve kariyerinde fark yaratmak isteyen diğer bütün inşaat sektörü çalışanlarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Adaylar, dinamik inşaat sektörünün gereksinimleri dikkate alınarak hazırlanmış olan Yapım Mühendisliği ve Yönetimi programı hakkında daha detaylı bilgi almak için https://cem.boun.edu.tr/ adresini ziyaret edebilir veya sorularını cem@boun.edu.tr adresine yönlendirebilirler.

Online başvuru sistemi için: http://adaylar.boun.edu.tr/

Tarih: 15 Kasım 2017