Yönetmen Emin Alper’e Almanya’dan "Büyük Sanat Ödülü"

Boğaziçi Üniversitesi mezunu, yönetmen Emin Alper, Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’nin Büyük Sanat Ödülü’ne layık görüldü.

Boğaziçi Üniversitesi Tarih ve Ekonomi Bölümlerinden mezun olduktan sonra Atatürk Enstitüsü’nde doktora yapan ve tarihçi kişiliğinin yanı sıra, Tepenin Ardı ve Abluka filmleriyle yönetmen kimliğiyle tanınan sinema yönetmeni ve senarist Emin Alper, 18 Mart’ta ödülünü Berlin Belediye Başkan’ından alacak.

Akademi, Alper’e ödülü yönetmenin 'Tepenin Ardı' ve 'Abluka' filmleri dolayısıyla verdiğini açıkladı. Jüri,  Alper’in her iki filmini 'olağanüstü bir sinema diliyle' perdeye yansıttığını belirtti.

Alper ilk uzun metrajlı filmi 'Tepenin Ardı'yla, 62. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde prestijli Caligari Ödülü’nü kazanmıştı. ‘Abluka’ filmiyse 72. Venedik Film Festivali’nde 'Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmüştü.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Tarih: 23 Ocak 2017