Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu 12. dönem mezunlarını verdi

Türkiye’nin 19 farklı şehrinden meclisteki siyasi partilerde ya da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışan 32 gencin katıldığı Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu, Yaz 2019 dönemi eğitim programını Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın da katıldığı mezuniyet töreni ile tamamladı.

2014 yılından beri Türkiye’nin siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen gençleri bir araya getiren Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nun 12. döneminde katılımcılar Prof. Dr. Ayşe Buğra, Prof. Dr. Fatmagül Berktay, Prof. Dr. Fikret Adaman, Doç. Dr. Gün Kut, Prof. Dr. Oktay Uygun, Prof. Dr. Suraiya Faroqhi ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’dan ders alma fırsatını yakaladılar.

1-8 Eylül 2019 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 12. Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu, 2014 yılından beri farklı siyasi görüşlere sahip olan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 25-35 yaş arası gençlere Avrupa norm ve kurumlarını tanıtan, farklı siyasi alternatifleri tartışarak katılımcıların akademik gelişmelerine katkıda bulunan eğitimler düzenliyor. Yaz 2019 eğitim döneminde Prof. Dr. Ayşe Buğra, Prof. Dr. Fatmagül Berktay, Prof. Dr. Fikret Adaman, Doç. Dr. Gün Kut, Prof. Dr. Oktay Uygun, Prof. Dr. Suraiya Faroqhi ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın ders verdiği eğitim programının mezuniyet törenine katılan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan programa katılım gösteren gençlerin mezuniyetini tebrik etti.

Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’na geçtiğimiz yıllarda Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Soli Özel, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Mehmet Özhaseki, Prof. Dr. Serpil Çakır, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, Tuğrul Türkeş, Dr. Öğr. Üyesi Hidayet Tuksal, Garo Paylan, Prof. Dr. Nabi Avcı gibi akademi ve siyaset dünyasından deneyimli isimler de ders vermek üzere katılmıştı.

Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu 5. yılını mezunlarıyla kutladı

2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi ve Avrupa Konseyi iş birliğinde kurulan Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu, 6-8 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlediği mezun buluşmasıyla 5. yılını da kutladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı'nın "Türkiye-AB İlişkileri" başlıklı sunumuyla başlayan mezun buluşmasında, Boğaziçi Üniversitesi Humanities Dersleri Koordinatörü Dr. Leyla Kayhan Elbirlik de "Neden Klasikleri Okumalıyız?" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da düzenlenen ve 150'nin üzerinde mezunun katıldığı buluşmaya, "Duygu ve Siyaset" başlıklı sunumuyla Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Erdoğan, "Türkiye'nin Dış Politikası" başlıklı sunumuyla Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gencer Özcan ve "Dayanışmanın Dünü Bugünü" başlıklı konuşmalarıyla Özyeğin Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Oya İklil Selçuk ve Dr. Öğr. Üyesi Burak Ülman da katıldı.