10 Yılda 100 Bilim Haritası Sergisi: ''Places & Spaces''

Boğaziçi Üniversitesi, TÜBİTAK ULAKBİM, Hacettepe Üniversitesi ve ISSI işbirliği ile 29 Haziran - 03 Temmuz tarihleri arasında, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen 15. Uluslararası ISSI (Bilimmetri ve Enformasyon Birliği) Konferansı kapsamında 10 yıllık bir sürede hazırlanmış 100 bilim haritasından oluşan Places & Spaces: Mapping Science Sergisi 29 Haziran tarihinde açılıyor.

3 Temmuz tarihine dek Albert Long Hall'da görülebilecek olan sergide yer alan bilim haritaları büyük miktarda verinin görselleştirilmesini sağlayarak verideki grupları, trendleri, beklenmeyen durumları gözlemlemeyi sağlamaları açısından son derece önemli çalışmalar olarak dikkat çekiyor. Places & Spaces: Mapping Science sergisi bir yandan veri görselleştirme tekniklerini tanıtırken, diğer yandan eğitimde, bilimde ve pratik konularda bilim haritalarının kullanımlarını göstererek bilimsel araştırmaları büyük ölçekte izleme olanağını herkese sağlamayı başarıyor.

İlgilenen herkese açık ve ücretsiz olan serginin küratörlüğünü Indiana Üniversitesi’nden Atlas of Science, Visual Insights ve Atlas of Knowledge kitaplarının yazarı Dr. Katy Börner üstleniyor.

Dr. Katy Börner 29 Haziran günü 14:30 - 15:30 saatleri arasında Rektörlük Konferans Salonu'nda "Maps of Science: Drawing Actionable Insights from Science and Technology Data" başlıklı, yine dileyen herkesin katılımına açık bir konuşma yapacak.