99 günde devriâlem!

Mezunumuz Zeynep Gülin De Vincentiis üçüncü defa çıktığı dünya turunda bu kez 3.5 yaşındaki kızıyla birlikte yollarda…

Zeynep Gülin De Vincentiis 1987 yılında giriş yaptığı Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 2001 yılında doktora derecesiyle mezun olduktan sonra ilk dünya turuna çıktı. Yaptığı bu dünya turunun ikinci sırasında eşiyle tanışıp evlendi. Şimdiyse Trans Sibirya treniyle gerçekleştireceği 3. dünya turuna 3.5 yaşındaki kızı Lara ve eşiyle çıktı.

2001 yılında tek başına ilk dünya turunu yapan Zeynep Gülin De Vincentiis’in dünyayı keşfettikçe içindeki ateş iyice alevlendi. 2008’de bu kez denizden çıktığı ikinci dünya turunda İtalyan eşi ile tanıştı. Seyyah çift 99 günde tamamlamayı hedefledikleri üçüncü dünya turunda bu kez 3.5 yaşındaki kızları Lara ile üç kişiler...

Seyahat halinde olmayı ‘’sorun-bela-güçlük üçlüsünün komediye çevirme sanatı’’ olarak tanımlayan Zeynep Gülin De Vincentiis’in üçüncü dünya turu macerası Moskova’dan başladı. Trans Sibirya treni ile Rusya’yı boydan boya geçen ardından Moğolistan ve Çin’i de aşıp sonra en son ABD’ye geçen De Vincentiis ailesi Meksika, Guatemala, Kosta Rika, Panama, Kolombiya, Bahamalar ve Londra’ya da gittikten sonra Roma’ya giderek rotalarını 12 Aralık’ta tamamlayacaklar.

Dünya turuna dair soruları yanıtlayan Zeynep Gülin De Vincentiis dünyayı bütün olarak gördüğünü söylerken hiçbir zaman gördüğü ülke sayısını tutan insanlardan olmadığını belirtiyor. Dünya yuvarlak ve benim seyahatlerim de öyle olmalı diyor ve ekliyor: “Gittiğim yoldan geri dönmeyi sevmiyorum.” Trans Sibirya treninin her gezginin, seyahat severin rüyası olduğunu söyleyen Zeynep Gülin De Vincentiis görmediğim yerlere uğrayarak bir dünya turu daha atmak istediğini ve bunu yaparken de kızına da dünyayı göstermek istediğini söylüyor.

Herkesin şaşkınlıkla karşıladığı çocukla dünya turu yapma fikrine dair de soruları yanıtlayan Zeynep Gülin De Vincentiis, 3.5 yaşındaki kızı Lara’yla dünya turu yapmayı bazen kendisinin de çılgınca bulduğunu söylüyor. Ama çocuk yetiştirmenin kendisinin zaten bir sabır testi bazense ömür törpüsü olduğunu ve seyahatin bütün işleri daha da zorlaştırdığını belirtiyor. Her ne kadar çocukla seyahat zor da olsa Lara’yla eğlendiği zamanların eşsiz, paha biçilmez ve bir ömre bedel olduğunu da belirtmeden geçemiyor. Aynı zamanda çocukla seyahat etmenin bazı avantajları da olduğunu belirten Zeynep Gülin De Vincentiis, iki kişi seyahat ederken dışa kapalı kalınabildiğini ama çocukların dış dünyaya açılan bir pencere olabildiğini anlatıyor.

Zeynep Gülin De Vincentiis dönüş için planlarını da çoktan yapmış. üçüncü dünya turundan döndükten sonra ikinci dünya turunu konu alan kitabını bitirip sonra da üçüncü dünya turunu da kaleme almayı ve ilgilenen bir yayıncı çıkması durumunda deneyimlerini ve izlenimlerini konu edinecek bu kitapları basmak istiyor.

                                                                                                    

Zeynep Gülin De Vincentiis ve ailesiyle başladığı dünya turunu şu adreslerden takip edebilirsiniz:

http://www.gulin.world/

gulinworld.weebly.com