Albert Long Hall’de 20. Yılın Görkemli Konserleri

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri 20. Yılını kutluyor. ‘’Yirminci Yılımıza Merhaba’’ konserlerinin 12 Ekim’deki açılışını tarihi değere sahip Kiev Solistleri Orkestrası yapıyor. 2016 Sonbahar döneminde birbirinden keyifli 11 konser gerçekleşecek.

İstanbul’un seçkin klasik müzik mekânlarından Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de 2016- 2017 Klasik Müzik mevsimi 12 Ekim 2016 tarihinde başlıyor. 20. Yılını kutlayan bu etkinliklerde uluslararası sahnelerin ve ülkemizin en önemli isimleri klasik müzik dinleyicisiyle buluşacak.

Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nin açılış konserini Kiev Solistleri topluluğu yapacak. Konserde J. S. Bach’ın Re minör İkili Konçertosu, F. Schubert’in La Majör Rondosu, F. Mendelssohn’un 10. Senfonisi, W. A. Mozart’ın Keman ve yaylı çalgılar için Adagio’su ve Çaykovski’nin Serenat’ı seslendirilecek.

Ukrayna’nın önde gelen orkestraları arasında yer alan Kiev Solistleri, her biri uluslararası yarışmalarda ödül almış müzisyenlerden oluşuyor. Batılı bestecilerin yapıtlarının Ukrayna’da tanınmasında önemli rol oynayan topluluk, bugüne dek uluslararası ün kazanmış pek çok solistle Paris, Viyana, Berlin, Varşova, Tokyo ve Singapur’da konserler verdi. David Oistrakh Festivali, Varşova Çağdaş Müzik Festivali, Ruhr Klasik Müzik Festivali gibi uluslararası müzik festivallerinin aranan konuğu olan Kiev Solistleri’nin sanat yönetmenliğini 2016-2017 sezonundan başlayarak Dmitry Yablonsky üstleniyor.

‘’Keman ve Piyanodan Fırtınalar’’

Albert Long Hall Konserleri ayın ikinci konserinde ise dünyanın en ünlü keman sanatçılarından Isabelle van Keulen ve piyanist Kathryn Stott’u konuk edecek. 19 Ekim, Çarşamba günü saat 19.30’da yer alacak Keman ve Piyanodan Fırtınalar başlıklı konserde Beethoven, Brahms, A. Pärt ve Prokofiyef’in yapıtları seslendirilecek.

‘’Bach’dan 20.Yüzyıla’’

26 Ekim, Çarşamba akşamı Albert Long Hall ‘’Bach’dan 20.Yüzyıla’’ temasıyla Mersin Akademik Oda Orkestrası’nı ağırlayacak. Münif Akalın (viyolonsel ve şef) ve Alican Süner’in (keman) yer alacakları konserde müzikseverler, J.S. Bach, Kodallı, G.Holst ve B.Britten’ın eserlerinden seçilen bir program dinleyecekler. Genç kemancımız Alican Süner Paganini-Liszt’in La Campanella gibi parlak bir yapıtıyla kendini gösterecek.

Klasik müziğin renkleriyle doyumsuz bir sonbahar programı

16 Kasım’da Hollanda’nın Black Pencil Grubu eski çağlardan günümüze ünlü şarkıları anımsatacak. Anonim şarkılardan Ortaçağ’a, Rönesans’tan İspanyol şarkılarına ve Beatles’a uzanan renkli bir seçkiyle dinleyicilerin karşısına çıkacak.

Virtüözler Albert Long Hall’de

Albert Long Hall konserleri, 23 Kasım’da London Octave Oda Orkestrası ve Halit Turgay (flüt) ile bir Barok program, 30 Kasım’da Festival Strings Lucern Sekizlisiyle bir romantik program, 21 Aralık’taki Yeni Yıl Konseri’nde Camerata Salzburg ile bir yeni yıl programı sunacak.

Son yıllarda dünyanın en aranan piyanistlerinden biri olan Till Felner, ilk Türkiye konserini 2 Kasım’da ALH’de verecek; Brahms ve Schubann’ın romantik müziğini çalacak.

7 Aralık’ta ise dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret, 75. yaşını kutlamaları çerçevesinde J.S. Bach’dan Prokofiyef’e, parlak yapıtlardan seçilmiş bir dinleti sunacak.

Boğaziçi’nin tarihi orgu trompete karşı

Aralık ayının bir diğer sürprizi ise Peter Peinstingl (org) ve David Ottmar’ın (trompet) 14 Aralık tarihinde verecekleri Org ve Trompet Konseri olacak. Boğaziçi Üniversitesi’nin 110 yaşındaki tarihi orgunda görkemli yapıtlar seslendirilecek.

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri 2017 İlkbahar döneminde de klasik müziğin birbirinden değerli isimlerini ağırlamaya devam edecek.

2016-2017 Sonbahar-İlkbahar Konser Programı hakkında detaylı bilgi için ziyaret ediniz: http://www.klasikmuzik.boun.edu.tr/

Konserler saat 19.30’ da başlamaktadır. Tam Bilet: 30 TL, Öğrenci Bileti: 5 T