Ankara için anma koşusu

Boğaziçililer Geleneksel Rektörlük Koşusu'nda bu sene Ankara Katliamı’nı andı

Her sene Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’ünde gerçekleşen ve Güney Kampüs’ün spor kültürünü canlandıran geleneksel Rektörlük Koşusu bu yıl 11 Aralık Cuma günü gerçekleştirildi. Bu sene Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler anısına düzenlenen koşuda yine öğrenciler ve çalışanlar hep birlikte koştu.

Eğitim-Sen Boğaziçi Üniversitesi İşyeri Temsilciliği ve Boğaziçi Üniversitesi Atletizm Topluluğu katkılarıyla organize edilen etkinlikte çok sayıda insan Ankara Katliamı için koştu. Atletizm topluluğu adına konuşan Orhun Eksin, bu etkinliği bütün katliamlarda yitirdiğimiz insanları anmak için düzenlediklerini; bunu yaparken de kendilerini en iyi ifade ettikleri alanla, sporla yapmayı tercih ettiklerini söyledi. Karma gerçekleşen koşuda ilk üç dereceyi Ceyhun Eksin (9:42), Cevahir Kara (9:55) ve Orhun Eksin (9:55) paylaştı. Anma nedeniyle herhangi bir madalya ve ödül töreni yapılmadı.