Anlatı, Siyaset, Temsiliyet paneli

Boğaziçi Üniversitesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Anlatı, Siyaset, Temsiliyet paneli, genel seçim yaklaşırken herkesi temsil ve temsiliyet kavramlarını yeniden düşünmeye davet ediyor. 15 Mayıs Cuma günü 15:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek panele alanında uzman isimler katılıyor.

Genel seçime bir aydan kısa bir süre kala, sinema ve edebiyatın siyaset üzerindeki temsiliyetini Boğaziçi Üniversitesi’nde sorgulanıyor. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Anlatı, Siyaset, Temsiliyet Paneli’nde mimar, senarist, öğretim görevlisi Feride Çiçekoğlu, Avrupa Birliği Edebiyat Ödüllü yazar Birgül Oğuz, Altın Portakal En İyi İlk Film Ödülü, Altın Portakal En İyi Senaryo Ödülü yönetmen Zeynep Dadak, Türkiye’de resmi ideoloji, milliyetçi akımlar, milliyetçilik-toplumsal cinsiyet ilişkisi ve militarizm konuları başta olmak üzere yazdığı makalelerle adından söz ettiren yazar, akademisyen Güven Gürkan Öztan ve edebiyat alanında kaleme aldığı makaleleriyle tanınan akademisyen Erol Köroğlu konuşmacı olarak yer alacak.

Panelde siyasetteki temsiliyet algısının oluşmasında anlatısal temsiliyetlerin rolünden, yazılı ve görsel anlatıların siyasetle ilişkisine, siyaset ve anlatı ilişkisinin temelleri masaya yatırılacak.

Tarih: 15 Mayıs, Cuma

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü, Ayhan Şahenk Salonu

Saat: 15:00-17:00