Ayvalık Okulları 4. Yılında!

2015 yılından bu yana Ayvalık’ta Zeytin Çekirdekleri Derneği ve Ayvalık Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilmekte olan Ayvalık Yaz- Kış Okulları 4. yılına girdi. Bu sene 21 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 2019 Kış Okulu’nda Boğaziçi’nin çeşitli bileşenlerinden gönüllüler Ayvalıklı çocuklarla buluştu.

2015 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi, Zeytin Çekirdekleri Derneği ve Ayvalık Belediyesi iş birliği ile gerçekleşen ve 300’ü aşkın çocuğa ulaşan Ayvalık Yaz ve Kış Okulları bu dönemde 40 çocukla çeşitli atölyeler düzenliyor.

2019 Kış Okulu kapsamında 15 Boğaziçi Üniversitesi Gönüllüsü Ayvalık Altınova’da Masal, Müzik, Spor, Sanat ve Bilim atölyeleri yürütüyor. Kış Okulu’na gitmeden önce aldıkları İlkyardım, Şiddetsiz İletişim, Çocuklarla İletişim gibi eğitimler ile gönüllü yeterliliğini sağlayan Boğaziçililer için de atölyeler çocuklarla çalışmak, çocuklardan öğrenmek için anlamlı bir alan açıyor.

Atölyelerin yanı sıra, daha önce hem Ayvalık Sanat Fabrikası’nda hem de Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu’nda Lorca’nın Don Cristobita ile Dona Rosita'nın Acıklı Güldürüsü oyununu sergileyen Çekirdek Kumpanya, tiyatro atölyesiyle birlikte Shakespeare’in Romeo & Juliet için çalışmalarını sürdürüyor.

Boğaziçili akademisyenlerden destek

Ayrıca bu sene de Boğaziçi Üniversitesi’nden akademisyenlerin projeye destekleri sürüyor. Fizik Bölümü’nden Burçin Ünlü ‘’Boğaziçili bir akademisyenin Bir Yıllık Amerika ve Japonya Macerası’’ ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Erol Köroğlu ‘’Anlatı Tekniklerine Giriş’’ başlıklı dersler ile bu dönem Ayvalık’a gelip gönüllülerle kendi branşlarına ve tecrübelerine dair aktarımlarda bulundular.