Ayvalık Yaz ve Kış Okulları projesi 3. yılında çocukları kucaklıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin 2015 yılından bu yana Ayvalık’ta düzenlemekte olduğu Ayvalık Yaz ve Kış Okulları Projesi bu yıl 5. kez Ayvalık’taki üç okulda çocuklarla buluştu.

Boğaziçi Üniversitesi’nden gelen gönüllü öğrencilerle gerçekleşen Yaz Okulu, dans, spor, bilim, tiyatro, sinema, felsefe, doğa, güzel sanatlar ve fotoğrafçılık atölyeleriyle İstiklal İlkokulu, Yenimahalle Ali Çetinkaya İlkokulu ve Çakmak İlkokulu’ndan öğrencilerle buluşuyor. 22 Ağustos’tan başlayarak üç hafta sürecek projede 120’ye yakın çocuk okullarına gelen etkinliklere katılarak ilgi alanlarını keşfediyor.

Boğaziçili akademisyenlerden Açık Dersler Ayvalık’ta

Boğaziçi Üniversitesi’nden pek çok öğretim üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen Açık Dersler’de ise gönüllüler de kendini geliştirme imkânı buluyor. Şimdiye kadar gerçekleştirilen Açık Ders’ler kapsamında Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Fikret Adaman “Bilim Felsefesi”, Neş'e Bilgin “Bakteriler”, Metin Arık “Uzay, Zaman ve Evren”, Feyzi Erçin “Klasik Müziğin Sinemada Kullanımı” ve Levent Kurnaz “İklim Değişikliği” üzerine konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi’nin Zeytin Çekirdekleri Derneği ve Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirmekte olduğu Yaz Okulu 2015 yılından bu yana düzenleniyor. 2015 ve 2016 yaz döneminde yaklaşık 300 çocuğa ulaşan proje, 2016 ve 2017 kış aylarında Ayvalık Kış Okulu olarak devam etti. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin gönüllü katılımıyla gerçekleşen Yaz ve Kış Okulları,  Ayvalık merkezinde ve çevresinde yaşayan çocukların ve gençlerin sosyal gelişimlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.