Baharda ''Romantizm'' dorukta...

Albert Long Hall konserleri ilkbahar döneminde ''Romantizm'' temasıyla müzikseverlerle buluşacak
Piatti Quartet

İdil Biret
Özgür Aydın
Petrof Piyano Üçlüsü
Gautier Çapuçon
Zeynep Üçbaşaran

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, Türkiye’de ilk kez çalacak topluluklardan caz orkestrasına, en kıdemli sanatçılardan çiçeği burnunda gençlere, oda müziklerinden orkestralara; şarkılar ve danslarla eski çağlara olduğu kadar çağdaş dağarcığa da uzanan, geniş yelpazede bir programla izleyici karşısına çıkacak.

"Romantizm Dorukta" temasıyla 18 Şubat’ta “Piyano ve Üfleme Çalgılar” konseriyle başlayan Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri tüm coşkusuyla devam ediyor. 2015 İlkbahar döneminde, 11 konserin dinleyiciyle buluştuğu konserler dizisinin Piyano günlerindeki konukları, piyanist İdil Biret ve tüm dünyada adını duyuran piyanist Özgür Aydın olacak.

Schumann, Brahms ve Lalo ile romantizm dorukta

2015 Bahar “Özel konser”ini Fransız viyolonselci Gautiuer Çapuçon ve genç piyanist Gülru Ensari verecek. Konser, Schumann, Brahms ve Lalo ile izleyicileri romantizmin doruğuna taşıyacak.

İlk kez Albert Long Hall Sahnesi’nde…

Türkiye’ye ilk kez gelen topluluklar arasında İngiltere’den Piatti Kuvartet ve Çek Cumhuriyeti’nden Petrof Piyano Üçlüsü yer alıyor.

Tanınmış kemancı Cihat Aşkın ile Amerika’da yaşayan piyanist Zeynep Üçbaşaran rengârenk bir program sunarken, ‘’Pekinel’lerin Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler’’ projesine her yıl eklenen genç sanatçılar Albert Long Hall sahnesinde olacak.

16 yıllık efsane Ayvalık’tan, Boğaziçi’ne…

Yine ilk kez İdil Biret ile çalacak olan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin Festival Orkestrası (AIMA) ALH Sahnesi’nin konuğu oluyor. Baki Duyarlar yönetimindeki İstanbul Gençlik Caz Orkestrası da gençlere ayrı bir coşku sunacak.

6 Mayıs’ta kapanış yapacak olan konserler serisi karanlık kış günlerine veda edip pırıl pırıl bir yaza merhaba diyecek. Tercia Realidad adlı topluluğun üyeleri arasında İngiliz, İspanyol, Yeni Zelanda ve Hollandalı sanatçılar var. “Delicesine Aşk” başlıklı programlarında antik çalgılarıyla Barok dönemin rengârenk tınılarını duyuracaklar. Purcell ve Handel operalarındaki şarkılar ve danslarla bizleri 17. yüzyıla taşıyacaklar.

Bahar programının tamamı için: http://www.klasikmuzik.boun.edu.tr/

  • İdil Biret
  • Özgür Aydın
  • Petrof Piyano Üçlüsü
  • Gautier Çapuçon
  • Zeynep Üçbaşaran